Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasnik je bio uvjeren da ispravno postupa sa životinjama. Ipak, završio je u zatvoru.


Gotovo 2.000, što živih, što mrtvih životinja, pronađeno je u kući jednog Amerikanca u mjestu Lawtell, u Louisiani, nakon što je policija intervenirala zbog poziva susjeda, koji su se žalili na neizdrživ smrad.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz) Zlostavljači životinja: U Lici ubijeni i ozlijeđeni konji i krave, kod Šibenika otrovani psi, u Istri ubijen mačak Policija na mjestu događaja (Foto: TheAdvocate) Panika na Sveučilištu u Louisiani: Nakon dojave o naoružanom uljezu policija blokirala područje, no ipak nije bilo prijetnje

'Bilo je pasa, mačaka, gusaka, kokoši, fazana, od svega pomalo, čak i zmija. Prava Nojeva arka, mada prilično neuredna i prljava', rekao je jedan policajac, dodajući da se smrad osjećao i na ulici, prenosi WTSP.com.

Vlasti su u kući i dvorištu prebrojale gotovo 2.000 životinja svih vrsta, od kojih je dobar dio uginuo. Ono što je, međutim, najviše iznenadilo policajce je reakcija vlasnika kuće, Donalda Lefleura.

'Bio je krajnje uvrijeđen što mu oduzimamo životinje. Bio je uvjeren da pravilno postupa sa njima', rekla je Jessie Bellard, predstavnica lokalne zajednice.

Kako prenose američki mediji, dio životinja će morati na uspavljivanje, dok će brigu o drugima preuzeti veterinari s nadom da će kasnije moći biti udomljene. Lefler će ostati iza rešetaka do suđenja za okrutno postupanje prema životinjama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook