Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita životinja

Spiskali 190.000 funti na mostove za miševe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalni dužnosnici u Južnom Walesu pod lavinom su kritika, jer su uložili 190.000 funti u izgradnju mostova, ali ne za ljude, već za miševe.

Naime, napravljena su tri viseća žičana mosta, kako bi ti maleni glodavci sigurno mogli prelaziti preko Church Village obilaznica, koja se nakon dugih 20 godina čekanja napokon otvara. Ona je dio novoizgrađenog dijela prometnice, koja povezuje Pontypridd i Talbot Green i čija je izgradnja koštala 90 milijuna funti.

Pročitajte i ovo Stanje mostova u Zagrebu - 7 OBEĆANJA O ULAGANJIMA Zagrebački mostovi i dalje su opasnost za građane: "Ima ono željezo na putu, zakrpano, dobro da ne padnem..." Slika nije dostupna "Nemamo vremena za čekanje" VIDEO Prizori iz noćnih mora. Australija se bori s najezdom miševa: "S prozora skaču na krevete i grizu ljude dok spavaju"

Glodavci, osim što će u sigurnosti moći prelaziti cestu, biti će efektivno zaštićeni i od drugih životinja, u čijem se hranidbenom lancu nalaze, piše orange.co.uk. Lokalno stanovništvo ne dijeli zabrinutost lokalnih dužnosnika za mišju populaciju. 'Postoje i druge važnije stvari na koje se treba potrošiti novac. Za mene je opsceno baciti toliku količinu novca za takav most', rekla je lokalna mještanka Nicola Thomas.

Andrew Morgan, član kabineta vijeća za transport, ističe kako će nova prometnica doprinijeti boljitku lokalnog stanovništva, no da pritom ne treba zaboraviti niti životinjski svijet. 'Moramo osigurati da divlje životinje i okoliš istovremeno ostanu što je više moguće zaštićeni', zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene