Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZLOŽBA KOJA SPAJA ARHITEKTURU I UMJETNOST

Skice iz devedesetih

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR +0 PR Galerija 1/4 >>
Suvremeni arhitekti svoje radove skiciraju u računalnim programima, no prava arhitektonska skica još uvijek ima neprocjenjivu važnost.

 Upravo je to tema izložbe „Skice iz devedesetih“, koja se otvara 18. ožujka u Oris Kući arhitekture. Pratitelje kulturnih i umjetničkih zbivanja u Zagrebu razveselit će ova izložba našeg poznatog arhitekta Davora Senečića, kojom su predstavljene autorove skice radova iz Beča, Linza, Postdama, Mistelbacha, Sarajeva i Pule.

Pročitajte i ovo Smotra Boškarina, ilustracija - 1 Dugogodišnja tradicija Smotra boškarina u Kanfanaru: " To je simbol Istre, nekada je bio jedino prijevozno sredstvo i zamjenjivao je traktor" Izložba Prijavljeno policiji Nezapamćena krađa u Hrvatskoj, preko noći nestala cijela izložba: "Na plakatima nije bilo ničega prostačkoga"

PR PR

Skice su izrađene rukom na skicen-papiru i predstavljaju autorska umjetnička djela koja vrijedi pogledati, no istovremeno pobuđuju nostalgiju za minulim vremenima. Nastale u doba kada računala nisu mogla raditi što mogu danas, skice su bile jedini prostorni prikazi pojedinih faza i izvedbenih detalja budućeg objekta u procesu arhitektonskog projektiranja. Sve dok računala nisu preuzela tu ulogu, skice su se radile u svim fazama izrade projekta kao najvažniji segmenti oblikovanja budućeg prostora. Zanimljive zbog svoje dokumentarističke vrijednosti, one nam otvaraju vrata kreativnog svijeta slobode izražavanja autora.

PR PR

Otvorenje izložbe je 18. ožujka u 19:30 sati u Oris Kući arhitekture, a možemo je pogledati do 22. ožujka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene