Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi arhitekt iz SAD-a doskočio je skupim kreditima i hipotekama te u vrijeme dok je morao otplaćivati studentski zajam živio u kamp prikolici.


'Bilo je to poput avanture u stilu Petra Pana, negdje između djetinjstva i zrelog života živjeti u kamp prikolici', rekao je Andreas Stravropoulos. I tako je ovaj mladi arhitekt u šest četvornih metara životnog prostora proveo četiri godine.

Vezani članci Sej Ramić (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjedi protiv migranata u BiH: "Bihać se pretvorio u geto, postali smo jedan veliki migrantski centar" Slika nije dostupna VIDEO: Vila na kotačima od pola milijuna eura!

'Uz ovakav život mogao sam otplatiti mnogo studentskih zajmova. Sve što vidite sam ja napravio, sve ovo bio je samo oklop prikolice, i onda sam sve preuredio. Bilo je obojeno u neku bež boju, sve sam to ostrugao, još se negdje vide tragovi', rekao je Andreas.

Sve te godine Andreas je bio parkiran u dvorištu doma koji je projektirao. 'U to vrijeme radio sam samo jednostavnim alatima tako da je sav namještaj vrlo jednostavan, tu su ladice, čak i mjesto za mali hladnjak. Mali prostori su fascinantni, morate dobro razmisliti o svakom centimetru i uložiti u dizajn mnogo energije, ali i novca', rekao je Andreas. Problem je bio jedino - ugostiti prijatelje.

'Večere bi se obično svodile na mali piknik na podu', rekao je Andreas. Sada mu je omiljena kamp prikolica parkirana u dvorištu njegovog doma u Kaliforniji.