Iseler i Hoagland sa sinovima za dana kada se činilo da obitelj živi u idili (FOTO: Šerifov ured okruga Pasco)
Iseler i Hoagland sa sinovima za dana kada se činilo da obitelj živi u idili (FOTO: Šerifov ured okruga Pasco)

Odbjeglog oca i supruga raskrinkao je nećak čovjeka kojem je ukrao identitet.


Linda Iseler 23 godine je pretpostavljala da više nikada neće vidjeti supruga kojem se svaki trag izgubio 10. veljače 1993. godine. Tog ju je dana nazvao i javio joj da hitno odlazi u bolnicu, no kući se više nije vratio.

Richard Hoagland, s kojim je imala dva sina, tada u dobi od 6 i 9 godina, pravno je proglašen mrtvim 2003., međutim ovog je srpnja uslijedilo veliko iznenađenja kada je Iseler nazvao Anthony Cardillo, detektiv okruga Pasco na Floridi.

Cardillo je Iseler obavijestio da je Hoagland živ i zdrav, te da je uhićen zbog lažnog identiteta. Ispostavilo se na kraju da je njezin suprug zapravo napustio obitelj, pa u međuvremenu ukrao identitet jednome ribaru koji je 1991. godine smrtno stradao u nesreći.

Iz Indianapolisa je preselio tisuću milja južnije, u floridski gradić Zephyrhill, u kojem se pod imenom Terry Jude Symansky ponovo oženio i s novom suprugom dobio dijete. 

Zanimljivo, Hoaglanda je zapravo slučajno razotkrio nećak pokojnog ribara, koji je istraživao obiteljsko stablo na internetskoj stranici ancestry.com i tamo pročitao da se njegov ujak ponovo oženio 1995. godine.

Taj je podatak prijavio policiji, kojoj je Hoagland nakon uhićenja prepričao da je odlučio otići zbog problema sa suprugom i sinovima.

"Slomio nas je. Ostavio nas je bez ičega", izjavila je tamošnjim medijima Iseler, koju je jedno vrijeme policija čak sumnjičila da je imala veze s njegovim nestankom.