Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odbjeglog oca i supruga raskrinkao je nećak čovjeka kojem je ukrao identitet.


Linda Iseler 23 godine je pretpostavljala da više nikada neće vidjeti supruga kojem se svaki trag izgubio 10. veljače 1993. godine. Tog ju je dana nazvao i javio joj da hitno odlazi u bolnicu, no kući se više nije vratio.

Vezani članci Spašena obitelj iz Afganistana Domaći bloger prikupio novac i spasio obitelj iz Afganistana: "U Australiji smo, na sigurnom, sretni smo. Kristijan je heroj" Bjegunac koji je udario policajca - 3 Pobjegao policiji iz vozila, jedva ga uhvatili, sad mu je određen pritvor zbog opasnosti od bijega

Richard Hoagland, s kojim je imala dva sina, tada u dobi od 6 i 9 godina, pravno je proglašen mrtvim 2003., međutim ovog je srpnja uslijedilo veliko iznenađenja kada je Iseler nazvao Anthony Cardillo, detektiv okruga Pasco na Floridi.

Cardillo je Iseler obavijestio da je Hoagland živ i zdrav, te da je uhićen zbog lažnog identiteta. Ispostavilo se na kraju da je njezin suprug zapravo napustio obitelj, pa u međuvremenu ukrao identitet jednome ribaru koji je 1991. godine smrtno stradao u nesreći.

Iz Indianapolisa je preselio tisuću milja južnije, u floridski gradić Zephyrhill, u kojem se pod imenom Terry Jude Symansky ponovo oženio i s novom suprugom dobio dijete. 

Zanimljivo, Hoaglanda je zapravo slučajno razotkrio nećak pokojnog ribara, koji je istraživao obiteljsko stablo na internetskoj stranici ancestry.com i tamo pročitao da se njegov ujak ponovo oženio 1995. godine.

Taj je podatak prijavio policiji, kojoj je Hoagland nakon uhićenja prepričao da je odlučio otići zbog problema sa suprugom i sinovima.

"Slomio nas je. Ostavio nas je bez ičega", izjavila je tamošnjim medijima Iseler, koju je jedno vrijeme policija čak sumnjičila da je imala veze s njegovim nestankom.