Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko otkriće

Riješena nestala karika u evolucijskom lancu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici tvrde kako je ovo najznačajnije paleontološko otkriće u posljednjih nekoliko desetljeća.

Skupina znanstvenika pronašla je u predgrađu grada na jugozapadu Kine 419 milijuna godina star fosil ribe oklopnjače, piše australski ABC News.

Pročitajte i ovo Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije" Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe

Paleontolozi kažu da je riba vjerojatno najstarije poznato biće na kojem se raspoznaje čeljust. Riba poznata pod imenom Placoderm dominirala je oceanima prije više stotina milijuna godina, a znanstvenici su godinama vjerovali da je izumrla te da je onda nekako nastala moderna riba.

>>Novo otkriće: Čovjek je potekao od morskog psa!

'Nepoznato pitanje bilo je od kuda je potekao moderni riblji svijet. Tko su bili preci riba?', zapitao se profesor John Long sa sveučilišta Flinders, te istaknuo kako je ovo otkriće razriješilo kariku u evolucijskom lancu koja je nedostajala jer drevna riba imena Entelognathus pokazuje da su izumrle ribe oklopnjače Placodermi zapravo preci svih živih riba na planetu danas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene