Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže bolje uvjete

Onečišćen zrak otjerao superbogate iz megapolisa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubrzani rast Kina je platila izuzetno visokom cijenom za okoliš pa su kineski megapolisi obavijeni smećkastim smogom. Stoga je onečišćen zrak jednako važan razlog zbog kojeg superbogati traže zdravije mjesto za život.

Gotovo polovica najbogatijih Kineza želi iseliti, a kao razloge navode bolje profesionalne mogućnosti i bolji obrazovni sustav za svoju djecu u inozemstvu, pokazala je studija koju je proveo Barclays Wealth u 17 zemalja.

Pročitajte i ovo Botinec SVE SU PRIJAVILI Stanovnici zagrebačkog naselja uznemireni: "Osjeća se nesnosan smrad, peku nas oči i kašljemo. Blizu su vrtić i škola" Ilustracija potvrdila glasnogovornica Otkriveno što je uzrok nesnosnog smrada u dijelu Zagreba

Prema studiji koja je obuhvatila 2.000 osoba koje raspolažu s više od 1,5 milijuna dolara neto, 47 posto bogatih Kineza iz matične zemlje planira iseliti u idućih pet godina. Oni bi najradije iselili u Hong Kong, kineski teritorij koji uživa veliku autonomiju.

Hong Kong bi odabralo njih 30 posto, a slijedi Kanada s 23 posto iako je Ottawa ove godine odlučila okončati program izdavanja boravišnih dozvola u zamjenu za ulaganja.

Anketa pokazuje da bogati Kinezi uglavnom žele iseliti u inozemstvo u potrazi za 'boljim obrazovnim uvjetima i boljim mogućnostima zapošljavanja za svoju djecu'.

Nakon tri desetljeća vrtoglavog gospodarskog rasta, drugo svjetsko gospodarstvo usporava i ove bi godine rast mogao iznositi 7,5 posto, što će biti najslabiji rezultat u zadnjih 14 godina.

Kinezi se sele na Karibe za samo milijardu dolara!

Ubrzani rast Kina je platila izuzetno visokom cijenom za okoliš pa su kineski megapolisi obavijeni smećkastim smogom. Stoga je onečišćen zrak jednako važan razlog zbog kojeg superbogati traže zdravije mjesto za život.

No, ne gledaju samo Kinezi prema Hong Kong jer onamo žele i superbogati iz Singapura, njih 23 posto.

S druge strane, najbogatiji stanovnici Hong Konga, njih 16 posto rado bi iselili, a među njima bi ih 44 posto odabralo baš Singapur, dok bi se 31 posto odlučilo za Narodnu Republiku Kinu.

U cijelom svijetu više od polovice superbogatih ispitanika (57 posto) dosad je živjelo u samo jednoj zemlji, a 20 posto ispitanika živjelo je u tri ili više država. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene