Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivan poklon

FOTO Nećete vjerovati kome su ga poklonili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski patrijarh Kiril, poglavar pravoslavne crkve u toj zemlji, dobio je neobičan poklon.

Ruski religijski vođa, patrijarh Kiril posjetio je tvornicu civilnih i vojonih zrakoplova na dalekom istoku te zemlje, a tijekom posjeta iz te tvornice su mu pokazali poklon koji su mu odlučili darovati - borbeni zrakoplov Suhoj SU-35 jednosjed!

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Vijest o poklonu objavljena je na stranicama ruske pravoslavne crkve, a Kiril je radnicima te tvornice poklonio ikone koje je sam blagoslovio, prenosi Business Insider.

Radnicima se obratio i s nekoliko riječi o važnosti obrane Rusije. "Rusija ne može biti vazal, jer Rusija nije samo država, već i čitava civilizacija, to je tisućljetna priča i kulturni kotao enormne moći", poručio je Kiril radnicima.

Patrijarh Kiril i ruski predjednik Vladimir Putin imaju vrlo bliske odnose, a kritičari ruske pravoslavne crkve tvrde da se ona ponaša kao de facto Putinovo ministarstvo u ruskoj Vladi, uključujući i inozemne odnose. Kritičari upozoravaju da se takav politički angažman može i obiti o glavu, mislivši pritom najviše na ukrajinsku pravoslavnu crkvu, koja se 1991. godine odcijepila od Moskve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene