Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljeni pingvin

Sretan kraj za pingvina: Vraća se kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgubljeni carski pingvin koji je zalutao sve do obale Novog Zelanda, napokon je pušten na slobodu i vraća se kući na Antarktiku.

Prošlog tjedna stotine se ljudi okupilo u zoološkom vrtu u Wellingtonu, kako bi se oprostilo od pingvina, koji je zbog toliko prijeđenog puta dobio nadimak Sretna Stopala.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Ilustracija Važan pomak Šuica poručila: ''Glasanje treba biti dopušteno i mladima od 16 i 17 godina''

Jutros po lokalnom vremenu, pušten je s broda Tangaroa, 80 kilometara sjeverno od zabačenog otoka Campbell te je započeo povratak na ledeni kontinent. U divljinu je vraćen nakon što se oporavio od operacije vađenja pijeska iz trbuha.

Podsjetimo, veterinari su tom pingvinu izvadili 3 kilograma pijeska iz trbuha, a vjeruju kako ga je pingvin progutao, misleći da je snijeg. Pingvini jedu snijeg kako ne bi dehidrirali. Sretna Stopala pripada vrsti carskih pingvina, koji su najveća pingvinska vrsta.

Ugrađen mu je i odašiljač, tako da će znanstvenici moći pratiti njegov napredak do Antarktike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene