Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teorije zavjere

Pet suludih teorija zavjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike svjetske sile često su imale sulude planove za rješavanje sukoba. Britanci su tako htjeli Hitlera pretvoriti u nježni cvjetić

Mnogi događaji i osobe iz prošlosti bili su plodno tlo za brojne teorije zavjere. Neke od njih su sulude, a često i urnebesne. Portal crakcked.com izdvojio je po njihovom mišljenju pet najurnebesnijih.

Pročitajte i ovo Hitler na stadionu Šokantno FOTO Neviđen skandal uoči utakmice na američkom sveučilištu: "Iskreno nam je žao zbog sadržaja koji je prikazan" Papa Franjo Šire se teorije VIDEO Neobična poruka osvanula na nebu i ostavila ljude u čudu: Papa je prognan ili zatvoren?

Akter jedne od njih je Adolf Hitler kojem su pripadnici britanske tajne službe navodno planirali podvaljivali estrogen u hranu kako bi ga 'smekšali'. Okrutnog ubojicu htjeli su pretvoriti u nježni cvjetić i to pomoću ženskih hormnona. Cilj je bio učiniti ga manje agresivnim i sličnijim njegovoj sramežljivoj sestri Pauli.

Saveznici su vjerovali da je Hitlerova seksualnost upitna, pa su mislili da je dovoljan tek mali poticaj da bude potpuno ženstven. Plan je bio i da mu glas zbog hormona postane viši, a kosa otpadne pa da se naruše njegovi dramatični nastupi.

Fluorescentne lisice trebale su prepasti Japance

Tijekom Drugog svjetskog rata u SAD-u je osnovan Ured za strateške usluge (OSS), obavještajna agencija koja je bila preteča CIA-e.

Ipak, nekad su se ponašali manje kao špijunska agencija, a više kao bratsvo koje smišlja razne nepodopštine. Vrhunac se dogodio kada su njihovi agenti doznali za japansko praznovjerje i strah od duhova lisica. Ideja je bila da stvarne lisice oslikaju bojom koja svijetli u mraku. Nakon toga one su trebale doplivati do pacifičke obale neporsredno prije dolaska Amerikanaca i širiti paniku među Japancima.

Plan je došao do testne faze. Na obali u New Yorku hrpu lisica stavili su u vodu. Krenule su plivati u krivom smjeru i ubrzo se utopile.

Vodu u najvećoj rici u Burmi htjeli obojati u žuto

Dok je boravio u Burmi okupiranoj od strane Japanaca antropolog Gregory Bateson saznao je za proročanstvo prema kojem će napadač biti izbačen iz zemlje kada voda u najvećoj rijeci požuti. Bateson i njegova supruga bili su dio OSS-a koji su oduševio njegovo idejom da najveću rijeku obojaju u žuto kako bi stanovnici pomislili da trebaju ustati protiv okupatora, odnosno Japana. Testiranje u kadi pokazalo je da plan ipak možda neće upaliti pa je velika ideja propala.
 

Htjeli Sovjetski Savez uvjeriti da Amerikanci imaju orgomne Penise

Među teorijama zavjere svoje mjesto je našao i Frank Wisner koji je vjerovao da Sovjetski Savez treba uvjeriti da svi Amerikanci imaju divovske - penise. Plan je bio iz zraka bacati ekstra velike kondome na Sovjetski savez koji bi na sebi imali lažne oznake veličine - S ili M. Navodna veličina američkih penisa trebala je zastrašiti protivnika. Srećom zastrašujuća psihološka bomba sastavljena od kondoma nikad nije bačena. CIA Wisnerov plan nije dovela ni do faze planiranja.

Smislio Nixon: Htio sebe prikazati kao luđaka da završi rat

Prvak među teorijama zavjere je američki predsjednik Richard Nixon koji je imao tajni plan kako prekinuti raz s Vijetnamom. Ideja je bila da se nakon pobjede na izborima pravi ludim. I to je bilo sve. Što dalje - nije imao pojma. Vjerovao je da će teorijom ludog čovjeka natjerati Vijetnamce da je toliko nestabilan da će baciti nuklearnu bombu i na najmanji podržaj. Bio je to samo još jedan u nizu propalih planova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene