Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Striktna pravila

Peking: Odredba o 'maksimalno dvije muhe u javnim zahodima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je riječ o održavanju čistoće u javnim zahodima, a među njima je i odredba prema kojoj nadzornici u njima ne smiju 'zateći' više od dvije muhe.

Odredbu je donijelo povjerenstvo gradske uprave Pekinga, koje je postavilo i standarde koji se odnose na kante za smeće, ali i za mirise, odnosno smrad u toaletima. Nije poznato hoće li osobe koje održavaju čistoću zahoda biti kažnjene ukoliko ne ispune zadane standarde te ako hoće, na koji način kazna biti ostvarena, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Ulice Pekinga - 4 Širenje korone VIDEO Sablasno prazne ulice grada s više od 20 milijuna stanovnika: "Krenulo je poput teretnog vlaka bez kontrole" Olaf Scholz POVIJESNA INFLACIJA I RECESIJA Popravljanje odnosa? Njemački kancelar sletio u Peking, odmah ga testirali na koronu, pregledali i avion

Nova pravila također se odnose na obuku spremača ili spremačica te na pravilno korištenje pomagala i sredstava za čišćenje. U skladu s odredbama, u toaletu se, u trenutku kada se pojavi interna kontrola ne smiju zateći više od dvije muhe, kao ni više od dva odbačena predmeta u košu za smeće.

Povjerenstvo gradske uprave objasnilo je kako je odredbe donijelo zbog svijesti o povećanju razine higijene u javnim zahodima koji se nalaze u parkovima, u turističkim dijelovima grada, u podzemnim željeznicama, na željezničkim postajama, u bolnicama i u trgovačkim centrima. Većina javnih toaleta morat će biti prilagođena starijim osobama i invalidima. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene