Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prodajne centre uskoro stižu prva inteligentna kolica za kupnju. Proizvod naziva 'Shop&Touch' sastoji se od zaslona osjetljivog na dodir, koji služi za komunikaciju s korisnikom, te barkod čitača za jednostavno učitavanje informacija o proizvodu.


'Shop&Touch' se postavlja na obična kolica u prodajnim centrima i lagan je za korištenje. Kupac će tako na ekranu svojih kolica vidjeti trenutne akcijske ponude, pronaći lokaciju svakog željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda i još mnogo toga. Možda i najzanimljivije za kupce – u svakom ćete trenutku moći provjeriti sadržaj i ukupni iznos svoje košarice. Inteligentna kolica omogućit će i automatsku naplatu kupljenih proizvoda na blagajni, jer će kupci imati mogućnost sami skenirati sve proizvode koje kupe, te ćemo uskoro moći zaboraviti na duga čekanja u redovima.

Vezani članci Odgođena sjednica Gradskog vijeća u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Kriza u Splitu: Kerumovci neće dolaziti na sjednice dok je Opara gradonačelnik, SDP traži izbore Nepoznati autor ukrasio vijećničko mjesto Željka Keruma njegovim fotografijama (Ivo Čagalj/PIXSELL) Kao da je tamo: Keruma nije bilo na sjednici pa je netko odlučio "ukrasiti" njegovo mjesto za stolom

Dva poznata prodajna lanca iz Njemačke i Velike Britanije već su prepoznala sve prednosti ovih kolica, pa će se sustav prvo postaviti u njihove centre, a očekuje se kako će ona uskoro naći i u hrvatskim prodajnim centrima, doznajemo iz splitske tvrtke Husar d.o.o, koja je zaslužna za realizaciju projekta.

Inteligentna kolica rezultat su tehnologijsko-istraživačkog projekta 'Inteligentna kolica za kupnju u prodajnim centrima' na kojem je posljednjih godina radila ekipa hrvatskih stručnjaka iz različitih polja znanosti, a koji je djelomično financirao Hrvatski institut za tehnologiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook