Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obje prešle stotu

Najstarije sestre na svijetu - zajedno imaju 213 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije britanske sestre najstarije su sestre prema Guinnessovoj knjizi rekorda.

Odbor Guinnessove knjige rekorda potvrdio je da sestre imaju 'najviši zbroj godina dvije sestre'. Zajedno imaju 213 godina, tri mjeseca i 27 dana. Starija sestra Dorothy Richards ima 108 godina, a mlađa Marjorie Ruddle 105 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Zatvor (Foto: AFP) Planirala napad u Britaniji Najmlađa pripadnica ženske terorističke ćelije osuđena na doživotni zatvor u Britaniji: "Bile su pune mržnje"

Ovaj rekord proslavile su čajankom u Domu za starije park House u Peterboroughu. Na pitanje što je tajna njihove dugovječnosti mlađa se sestra našalila odgovorivši: 'Naporan rad!'

>> Pogledajte kako je 104-godišnja baka oborila rekord na paraglajderu!

'Mislim da je apsolutno predivno, stvarno divno da su doživjele ovu dob', rekao je Marjorien sin, javlja agencija AP.

U vremenu njihova života Britanija je promijenila 26 premijera, dogodila su se dva svjetska rata. Godine 1952. kada je okrunjena Kraljica, jedna od njih imala je 48, a druga 45 godina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene