Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peggy McAlpine spustila se paraglajderom s više od 700 metara i tako osvojila Guinnessov rekord kao najstarija osoba koja je već drugi put u pet godina skočila paraglajderom.


Dvoje djece, četvero unučadi i dvoje praunučadi - svi su s velikim uzbuđenjem pratili podvig Peggy McAlpine kojoj ni 104 godine nisu bile prepreka da po drugi put u posljednjih pet godina skoči paraglajderom.

Vezani članci Slika nije dostupna Nadoplata zdravstvenog osiguranja za ekstremne sportaše Slika nije dostupna Pri padu teško ozlijeđen belgijski paraglajder

Peggy je prije 5 godina skočila paraglajderom i tako postala najstarija osoba koja je to napravila. No, ne zadugo. Njezin je rekord ubrzo srušila 101-godišnja Amerikanka pa je Peggy par godina planirala ponovni skok. I u tome uspjela! U Guinnessovoj knjizi rekorda ponovno će stajati njezino ime. 'Uživala sam u svakom trenutku! Bilo je bolje nego posljednjeg puta i željela bih to ponoviti. Posebno ako netko opet sruši moj rekord', rekla je Peggy za Sunday Express.

Baka Peggy se u ekstremne sportove zaljubila kada je imala 80 godina. Tada su je unuci odveli da isproba bungee jumping.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.