Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje stručnjaka

Ovo je pet zastrašujućih stvari koje bi se mogle dogoditi do 2050. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike inovacije i napredak gode čovječanstvu, ali mu predstavljaju i veliku prijetnju.

Velike inovacije i napredak dobri su za čovječanstvo, ali mu predstavljaju i prijetnju. Klimatske promjene, cyber teror i glad termini su koji se često pojavljuju o raspravama o budućnosti, ali kod mnogih lako padnu u zaborav.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriven je Zatvorenik planirao ubiti sutkinju: "Postavit ću ručnu bombu u cvjetni aranžman na grob njezine majke" Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

Nažalost, znanstvenici i ekonomisti složni su da se ne možemo zauvijek držati na distanci. Ako ih ostavimo po strani i ne provjeravamo, mnogi od tih problema mogli bi do 2050. godine postati globalnim katastrofama.

NASA: 'Da je nismo izbjegli naša bi se civilizacija vratila u 18. stoljeće'

Bussines Insider izdvojio je pet 'strašnih stvari' s kojima će se svijet prema mišljenju stručnjaka suočiti do 2050. godine:

1. Progonstvo - promjene u okolišu mogle bi milijune ljudi otjerati iz njihovih domova. Bitan utjecaj imat će rast prosječne temperature.

2. Poplava - posebnu prijetnju će predstavljati podizanje razine mora.

3. Glad - očekuje se da će se do 2050. godine uvelike smanjiti usjevi. Bit će 50 posto manje pšenice i 17 posto manje riže. Milijuni djece u Aziji, Africi i Južnoj Americi gladovat će.

4. Bolest - povećanje razina vrućine, oborina i vlažnosti dovest će do toga da se insekti prijenosnici bolesti presele na nove lokacije. Sve to povezano s dužim ljetima i međunarodnim putovanjima lako bi moglo dovesti do nove globane pandemije. Denga groznica jedna je od mnogih prijetnji.

5. Rat - tehnološki napredak dovest će do porasta cyber ratovanja zahvaljujući kojem će se do 2050. uvelike povećati rizik od regionalnog nuklearnog rata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene