Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ne povjerujete

Ovo je 9 stvari koje su liječnici izvlačili IZ UHA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crvi, žohar, leptirica, zub, Barbie cipelica - samo su neke stvari koje su liječnici izvlačili iz uha svojih pacijenata. Evo liste najodvratnijih stvari.

Dva centimetra dug žohar

Pročitajte i ovo Ilustracija nevjerojatan razlog "Dokaz da ljubav može boljeti": Došla u bolnicu zbog boli u grudima pa iznenadila doktore Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..."

Hendrika Helmera iz Australije jednoga je jutra  probudila oštra bol u desnom uhu. Ubrzo je shvatio da mu je u nešto ušlo u njega, no nije znao što točno. Kako je bol postala nepodnošljiva, odlučio je i sam nešto poduzeti pa je pokušao kukca s usisivačem izvući van. No, nije išlo.

Sustanar ga je odveo u bolnicu gdje ga je pregledao liječnik i ubrizgao mu ulje u slušni kanal. Potom mu je pincetom izvukao čak dva centimetra dugog žohara. 'Rekli su mi da nikad nisu izvadili tako velikog insekta iz nečijeg uha', ispričao je Halmera.

Živi pauk

Neimenovana žena iz Kine jednom je prilikom zatražila pomoć od liječnika jer je u desnom uhu osjetila svrbež. Kada su liječnici pogledali uho, imali su što vidjeti – živog pauka. Liječnici su ga uspjeli izvući iz uha gdje je bio čak pet dana.

No, morali su biti iznimno oprezni kako pauk ne bi dublje ušao ili je ugrizao tijekom vađenja. Žena je nakon svega briznula u plač od sreće. Pauk je u uho, navodno, ušao dok je spavala u svojoj kući tijekom renoviranja, prenosi Oddee.

Crv joj izbušio rupu u uhu

Kada se Rochelle Harris iz Engleske vratila s putovanja u Peruu, osjetila je 'grebanje' u uhu. Nakon toga je dobila strašne glavobolje, a zatim je primijetila i čudni iscjedak. Sve to ju je natjeralo da napokon posjeti liječnika. Prvi liječnik joj je rekao da ima infekciju uha i poslao doma. No, drugi je liječnik u uhu 27-godišnjakinje otkrio crva.

Testovi su kasnije pokazali da crv, na svu sreću, nije oštetio bubnjić, krvne žile ni živce, ali je napravio rupicu od 12 milimetara. Harris je zbog toga i operirana, a tijekom operacije liječnici su primijetili i da je crv položio jajašca.

Leptirica u uhu 12-godišnjaka

Jedan 12-godišnji dječak iz Colorada je završio na hitnoj zbog jakih bolova u uhu. Ispostavilo se da mu je u uho ušla leptirica. Liječnici su je pincetom uspjeli izvaditi van, ali su se dobro namučili. Kada su je izvadili, leptirica je odletjela.

Baterija za sat

Dječak iz Northamptona nije imao leptiricu u uhu, ali jest nešto drugo. Baka ga je dovela liječniku kojemu je ispričao da mu je nešto zaglavilo u uhu. Liječnik je na kraju izvukao bateriju za sat. Ne zna se kako je uopće dospjela u njegovo uho.

Maslačak joj rastao u uhu

Par iz Pekinga liječniku je doveo svoju 16-godišnju kćer nakon što su zapazili da joj nešto raste u uhu. I doista je raslo i to maslačak. Zaprepašteni liječnici su maslačak izvadili iz uha, ali su napomenuli da to nije bio nimalo lagan zadatak jer je cvijet bio vrlo uporan.

Pronašli joj 57 crva u uhu

Catherine McCann možda je bila u najgoroj situaciji od ovih slučajeva koje smo do sada naveli. Naime, 92-godišnjakinja je imala Alzheimerovu bolesti i bila je smještena u starački dom kojeg je obitelj plaćala 10.000 dolara mjesečno.

No, umjesto da dobije vrhunsku njegu, starica je dobila crve u uhu – i to njih 57. Obitelj je tužila dom za nemar. Liječnici vjeruju da joj se muha zavukla u uho i položila jaja te da su se izlegli crvi. U njezinom su uhu dva ili tri dana prije nego što je potražila pomoć.

Zub završio u uhu

Doktor Simon Gane iz Londona za svoje se karijere nije susreo s nekim od do sada navedenih slučajeva, ali je jednoj djevojčici iz uha morao izvaditi mliječni zub. Djevojčica je kasnije inzistirala da zub zadrži kako bi ga mogla dati zubić vili.

Mislili da ima tumor u uhu

Roditelji jednog predškolskog djeteta ostali su šokirani kada su im liječnici rekli da njihovo dijete ima tumor u uhu koji bi mogao biti vrlo opasan i koji bi se mogao proširiti i na mozak. Srećom, vrlo brzo se otkrilo da u uhu nije bio tumor, već roza Barbie cipelica. Naime, cipelica je davno zapela u uhu pa je oko njega s vremenom naraslo tkivo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene