Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jennifer Delgado nije objasnila je li ikad vidjela djecu kako zobaju stabla, odnosno odakle joj ta informacija.


Jennifer Delgado, djevojka koja na televizijskoj postaji The Weather Channel radi kao meteorolog, upisala se u ponedjeljak u 'Kuću neslavnih' izjavom koja je gledatelje, a potom i milijune na društvenim mrežama, ostavila u potpunoj nevjerici.

Vezani članci Ivo Ivezić - 1 Pokupovao je pola sela i opustošio šumu, susjedi kažu – ruši i svoje i tuđe. Ispričali su nam kako je umirovljeni policajac postao strah i trepet Stare bebe Podijelili slike svojih klinaca jer izgledaju kao da su spremni za mirovinu

Naime, tijekom osvrta na deforestaciju na Haitiju, spomenutu u kontekstu što uragan Matthew upravo čini toj državi, Delgado je najozbiljnije izjavila da tamošnje šume nestaju jer drveće jedu gladna djeca.

Delgado pritom nije precizirala za koliko je obroka jedno stablo dovoljno, ali je zato izazvala uragan sasvim druge vrste, na tisuće kritika.

Otišlo je toliko daleko da se oglasio i bivši premijer Haitija Laurent Lamothe, koji je poručio Delgado da je treba biti sram, pa su se u priču upleli i čelnici spomenute televizijske postaje koji su se ispričali.

"Poštovana, dopustite da vam objasnim da u našoj državi drveće ne nestaje zato što ga jedu gladna djeca, već zato što je riječ o važnom izvoru energije. Stabla siječemo jer nam je potreban drveni ugljen, znate, i mi se moramo grijati, kuhati", poručila je Delgado jedna bijesna gledateljica.