Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tradicija bacanja raznih predmeta na javne ličnosti još uvijek postoji. Tijekom godina, i diljem planeta, razne su stvari bačene na političke vođe, od tzv. bombi od šljokica do jaja.


Kao što su mnogi političari svjesni, uvijek postoji rizik da će ljuti građani iskoristiti njihova javna pojavljivanja kako bi ih pokušali poniziti.

Vezani članci Govor Silvija Berlusconija na kongresu Europske pučke stranke (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Berlusconi hospitaliziran nakon pozitivnog testa na koronavirus Silvio Berlusconi (Foto: AFP) Bivši talijanski premijer i milijarder Silvio Berlusconi pozitivan na koronavirus

Pogledajte koji su kreativni projektili bačeni na poznate političare, počevši s Amerikom – zemljom letećih jaja i tzv. bombi od šljokica.

Hillary Clinton

Na Clinton je tijekom govora u Las Vegasu 2014. bačena cipela. Bivša državna tajnica i predsjednička kandidatkinja govorila je na Institutu za recikliranje otpada kada je žena iz publike na nje bacila jednu od svojih cipela. Iako je promašila, uhićena je.

Bivši predsjednički kandidat Mitt Romney

Na sveučilištu u Coloradu jedan od studenata bacio je tzv. bombu od šljokica na Mitta Romneya, koji je tada bio republikanski kandidat za predsjednika SAD-a. Takve ''bombe od šljokica'' se često bacaju na političare koji se protive pravima LGBT osoba i istospolnom braku.

Republikanac Newt Gingrich

Prosvjednici su ''bombe od šljokica'' bacili i na Newta Gingricha, koji je 2011. sa svojom ženom Callistom potpisivao knjige. Osoba koja je bacila ljepilo rekla je: "Osjeti dugu Newt! Zaustavi mržnju! Zaustavi politiku protiv homoseksualaca!"

Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin

Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin je tijekom potpisivanja knjiga 2009. zamalo pogođena s dvije rajčice, piše Mashable.

Bivški američki predsjednik George W. Bush

Jedan od najpoznatijih incidenata s bacanjem cipele nije se dogodio na američkom tlu, nego u Iraku gdje je novinar Muntadhar al-Zaidi bacio cipelu na bivšeg američkog predsjednika tijekom konferencije za novinare.

Arnold Schwarzenegger

Na bivšeg guvernera Kalifornije tijekom debate u predizbornoj kampanje bačeno je jaje. Osoba koja je jaja bacila bila je dio skupine mladih s Long Beach sveučilišta u Kaliforniji. Austrijski glumac nije se dao smesti te je odšetao do pozornice.

Nigel Farage

Bivši vođa UKIP-a jajem je skoro pogođen u lice. Srećom, sa sobom se ponio poznati žuto-ljubičasti kišobran.

Silvio Berlusconi

Berlusconi je 2009. pogođen figuricom talijanske katedrale Duomo.