Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njega područja ispod pazuha - znate li kako ga pravilno njegovati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
25 godina Nivea dezodorans ekspertize

 Približavanjem toplijih godišnjih doba, osim o zaštiti kose i kože od štetnih sunčevih zraka, počinjemo razmišljati i o što učinkovitijoj zaštiti protiv neugodnih mirisa. Posebno se to odnosi na žene koje nerijetko rano ujutro izađu iz svog doma, vraćaju se kasno popodne, a tijekom dana moraju obaviti mnoštvo zadataka te odraditi nekoliko sastanaka. Pritom se od njih očekuje da šminka ostane netaknuta, frizura na mjestu, a svježina prisutna. No kako kroz cijeli dan zadržati svježinu i onaj osjećaj čistoće koji imamo nakon jutarnjeg tuširanja?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIVEA poklon paketi – dobitnici 20.3. Slika nije dostupna NIVEA poklon paketi – dobitnici 19.3.

Znojenje je sasvim prirodna tjelesna funkcija koja se javlja kod svih ljudi, s razlikom u intenzitetu. Može se reći da je to prirodni rashladni sustav našeg organizma koji posebno reagira pri jačoj fizičkoj ili emocionalnoj aktivnosti. Kako bismo smanjili intenzitet mirisa, pa možda čak i spriječili znojenje, na tržištu postoji mnoštvo dezodoransa i antiperspiranata između kojih možemo birati. No, izbor nije oduvijek bio tako širok. Povijest je prepuna raznih načina na koji su ljudi pokušavali prekriti svoj neugodan miris uzrokovan znojenjem. Pioniri su, kao i u većini rituala za ljepotu, bili Egipćani koji su izmislili parfem koji su stavljali ispod pazuha dok su radili na izgradnji piramida. Ekstremniji primjer bili su Grci i Rimljani koji su se čitavi kupali u parfemu, a u mirisnim uljima i parfemima su prali i svoju odjeću. Do velikog pomaka došlo je 1888. godine kad je izumljen prvi dezodorans, a da bi dezodoransi imali bolji utjecaj, žene su 1915. godine počele uklanjati dlačice ispod pazuha.

Jedan od pionira na tom području je i NIVEA koja ove godine obilježava 25 godina ekspertize. Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća bili su izuzetno popularni dezodoransi s intenzivnim mirisom i u šarenim bočicama, no NIVEA nije slijedila taj trend. Oni su 1991. godine lansirali prvi NIVEA dezodorans u bijelim bočicama s prepoznatljivim plavim logom s porukom ”Harmonija nježnosti i učinkovitosti”. Već 1997. lansirali su novi Sensitive dezodorans koji je bio namijenjen osjetljivoj koži, a iste godine su DEO liniju obogatili sastojkom alantoin koji umiruje nadraženu kožu te ju hidratizira. Inovativnost na tržištu svakako su bile NIVEA vlažne DEO maramice - prvi dezodorans u praktičnom pakiranju za svaku situaciju lansirane 2000. godine.

Prvo desetljeće NIVEA je na polju njege područja ispod pazuha bila fokusirana na njegu i pouzdanu učinkovitost dok je od 2004. do 2010. ulagala u inovacije i istraživanja. Tako su svojim inovativnim dezodoransima poput NIVEA Men Aqua Cool osvježavajući dezodorans, Nivea Pure nevidljivi dezodorans koji nije ostavljao mrlje na odjeći i koži, Pearl&Beauty prvi beauty dezodorans i NIVEA Men Silver Protect dezodorans s molekulama srebra koje imaju antibakterijsko svojstvo - neutraliziraju neugodan miris i bakterije.

U posljednje vrijeme, sve popularniji postao je trend prirodne ljepote i neuklanjanja dlačica, a 2014. godine veliki je 'beauty' trend na Instagramu bilo bojanje dlačica ispod pazuha. Sviđalo se to nama ili ne, njegovano i mirisno područje pazuha, higijenski je zahtjev. Često na znojenje utječu stresne situacije, ali koliko god ih se trudili izbjeći često smo njima izloženi. Dodatnu zaštitu od znojenja prilikom stresnih situacija pružio je NIVEA Stress Protect dezodorans 2013. godine, a 2014. s novim NIVEA Powder Touch dezodoransom nježnost je dobila novu dimenziju. Ovaj jedinstveni dezodorans za žene s dragocjenim prahom kaolina i senzualnim mirisom čini kožu neodoljivo mekom i suhom te joj pruža nježnu zaštitu.

Posljednji u nizu inovativnih dezodoransa je NIVEA Protect&Care - učinkovita kombinacija njege i zaštite. Novi dezodorans pruža učinkovitu 48-satnu zaštitu, njeguje područje ispod pazuha, a inovativna formula s njegujućim sastojcima popularne NIVEA kreme je brzo upijajuća, ne sadrži alkohol i ne iritira kožu. Idealan za cjelodnevnu zaštitu od neugodnih mirisa i znoja.

Tanka koža pazuha možda jest malo područje, ali ono ima veliki utjecaj na naše samopouzdanje. Obični svakodnevni zadaci poput grljenja prijateljice ili partnera ili održavanja važne poslovne prezentacije mogu nam predstavljati problem ako smo u stalnom strahu od znojnih mrlja na odjeći i neugodnih mirisa. Upravo stoga, području pazuha potrebno je pokloniti jednaku količinu pažnje kao i ostatku tijela jer glatka i mekana koža pazuha može biti presudna u svakodnevnim interakcijama. Tu vam uvelike može pomoći pouzdan dezodorans za koji je važno da ga se nanosi na čistu i suhu kožu kako bi djelovao najučinkovitije. Zaboravite na brige, nabacite osmijeh i vjerujte pouzdanoj NIVEA stručnosti na području dezodoransa :)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene