Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ne propustite besplatnu glazbenu poslasticu ove subote u Muzičkoj akademiji uz Gospel ansambl Agape

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospel ansambl Agape održat će 23. rujna 2017. u dvorani „Blagoje Bersa“ Muzičke akademije u Zagrebu, besplatni koncert duhovne glazbe kao poklon svim Zagrepčanima u povodu obilježavanja 500. obljetnice reformacije u svijetu. Nakon ljetne stanke, popularni glazbeni sastav novu će sezonu otvoriti najljepšim duhovnim brojevima, a organizatori najavljuju posebna vokalna i instrumentalna iznenađenja za sve posjetitelje.

Gospel ansambl Agape jedan je od najpoznatijih sastava duhovne glazbe u Hrvatskoj, koji ove sezone obilježava 35 godina neprestanog djelovanja. U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri glazbenici iz Agapea dosad su izdali sedam albuma i održali preko pet stotina koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a brojnim televizijskim nastupima posljednjih godina doprinijeli su popularizaciji gospela i crnačke duhovne glazbe u Hrvatskoj. Osim suvremenog i klasičnog gospela, raznovrsni repertoar skupine uključuje i crnačke duhovne, zatim country gospel, gospel blues i jazz kao i božićne pjesme, ali i razne suvremene te vlastite skladbe.

Uz otvorenje sezone, subotnji koncert poslužit će ujedno i kao najava niza popularno-duhovnih predavanja pod nazivom "Nova nada za nesigurna vremena". Predavanja će od 29. rujna do 7. listopada u Muzičkoj akademiji održati svjetski poznati govornik i pisac dr. Dwight K. Nelson, a zagrebačkoj će se publici obratiti svojim video pozivom na koncertu.

Dr. Nelson glavni je pastor u „Pioneer Memorial Church“ na Andrews sveučilištu u Michiganu, gdje ujedno predaje na Teološkom fakultetu. Autor je 11 knjiga duhovne tematike i voditelj na globalnom radijskom i televizijskom kanalu „New Perceptions“.

Zbog svojih dinamičnih predavanja na kojima uz pomoć primjera iz popularne kulture progovara o dubokim životnim pitanjima s kojima se susreće čovjek današnjice, pastor Nelson posebno je popularan među mladima, a velik broj njih očekuje se i u Zagrebu.

Predavanja u Muzičkoj akademiji koja će sudionike potaknuti na razmišljanje obuhvatit će teme poput konflikta dobra i zla na primjeru popularnih „Ratova zvijezda“ pa sve do pitanja o smrti, sudbini, sudnjem danu ali i novoj nadi. Ova inspirativna predavanja dodatno će glazbenim izvedbama obogatiti gospel ansambl Agape.

Prvo od devet predavanja na rasporedu je 29. rujna pod nazivom „Tajna kostura“, a dotaknut će se teme postanka svijeta, kroz razmatranje dominantnih teorija i njihovih dokaza.

Sudjelovanje na svim predavanjima je besplatno, a raspored i opis pojedinačnih predavanja dostupan je na sljedećem linku: novanada.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene