Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jednom nakon što bi podmetnuo požar, Mullins bi se javljao s mjesta incidenta i gledatelje upozoravao na opasnost.


Johnny Mullins (21), mladić goleme želje da jednog dana postane meteorolog, uhićen je sredinom prošlog tjedna u Jenkinsu, Kentucky, jer je utvrđeno da je namjerno podmetao požare kako bi njegova videa bila čim gledanija na Facebooku.

Vezani članci Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Požar pustoši Kaliforniju: Evakuirano 2000 ljudi, 200.000 domova i tvrtki bez struje Slika nije dostupna Pritvoreno još potpaljivača: U gluho doba noći pokušao zapaliti suhu travu, ali njima se nije nadao

Mullins bi se nakon podmetnutih požara javljao s mjesta "nesreće" i gledatelje upozoravao na opasnost, a posljednji je takav video objavio 6. studenog.

Koliko je točno požara podmetnuo još nije poznato jer Mullins poriče da je bio umiješan u baš sve za koje ga se sumnjiči, ali je priznao istražiteljima da je to činio zbog pažnje na spomenutoj društvenoj mreži.

Od 4. studenog do danas je jugoistočnim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država planulo preko 30 požara, a policija je utvrdila da su u brojnim slučajevima piromani imali umiješane prste. Jedan je od njih nadomak Chattanooge izazvao štetu koja je premašila iznos od milijun i pol kuna.