Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda se haka kroz povijest uglavnom izvodila kako bi se prestrašilo neprijatelje, ovoga je puta upriličena kao izraz ljubavi i poštovanja.


Novozelanđani Aaliyah i Benjamin Armstrong uplovili su prije tjedan dana u Aucklandu u bračne vode, pa već postali nadaleko poznati jer je prizor s njihovog vjenčanja u petak postao viralni hit.

Vezani članci Justin i Hailey Bieber (Foto: Profimedia) Šuškalo se da će se razvesti, a oni su iznenadili svojom odlukom i poslali jasnu poruku zlim jezicima Slika nije dostupna Nestalo pozicija u ministarstvima? Predsjednik države obožavatelja nagradio brakom s lijepom suprugom!

Naime, bračnom su paru njegova obitelj, kumovi, djeveri i gosti iskazali poštovanje tako što su izveli čuvenu haku, a što je kod Aaliyah izazvalo toliko emocija da nije mogla suspregnuti suze.

Pogledajte kako se pravi vojnici rastaju od palih kolega

Za one koji eventualno to ne znaju, pojasnimo da je haka tradicionalni ratni poklič, ples ili izazov Maora, te da su je posljednjih desetljeća popularizirali novozelandski ragbijaši koji je izvode uoči svake utakmice.

Premda su haku izvorno priređivali ratnici prije bitaka kako bi naglasili svoju snagu i zastrašili protivnike, danas se koristi u mnoge svrhe, kako kada se nešto slavi, tako i kada se tuguje (haku smo nedavno mogli vidjeti i na ispraćaju legendarnog i iznenada preminulog ragbijaša Jonaha Lomua. op.a.).