Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Robert Pickton i danas tvrdi da je nevin, da je izabran za žrtveno janje. No javnost, a ni pravosuđe ne vjeruju u tu verziju priče.


Kanadska javnost uspjela je zaustaviti prodaju kontroverzne knjige koju je potpisao Robert Pickton (66), nekadašnji multimiljunaš koji trenutačno služi 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstava šest žena.

Vezani članci Slika nije dostupna Serijski ubojica ponovo napao, građani drhte, a policija tapka u mraku Slika nije dostupna Breivik ušao u sudnicu uzdignute desne ruke, pa se potužio da mu krše ljudska prava

Pickton je 2007. godine optužen da ih je ubio 26 (u 20 slučajeva presuda nije izrečena), no vjeruje se da niti to nije konačna brojka jer se tijekom suđenja u ćeliji policajcu na tajnom zadatku pohvalio da ih je usmrtio 49 (taj razgovor možete pogledati na dnu članka).

Picktonovu knjigu 29. siječnja je objavio izdavač iz Colorada Outskirts Press, a u nedjelju se pojavila i na Amazonu uz cijenu od 20 dolara.

Zašto ljudi postaju masovni ubojice

Izdavač se u međuvremenu ispričao obiteljima žrtava što se uopće upleo u posao, a još uvijek se istražuje i kako je knjiga napisana na 144 stranice prokrijumčarena iz zatvora.

Koliko je široj javnosti u ovom trenutku poznato, u Picktonovoj se knjizi mogu pronaći transkripti razgovora s policijom, odnosno pročitati njegova tvrdnja da je nevin.

Naime, on i danas tvrde da mu je sve podmetnuto, odnosno da je žrtveno janje, premda su na njihovoj farmi svinja pronađeni DNA tragovi čak 33 nestale žene.

Hoće li Amazon ostati pri odluci da Picktonove memoare više ne prodaje ostaje vidjeti.