Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz 15. stoljeća

Pronađen hram aztečkog boga vina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hram, kružnog tlocrta, vjerojatno posvećen aztečkom bogu vina pronađen je u povijesnom središtu glavnog grada Mexica, objavili su meksički arheolozi.

Arheolog Eduardo Matos Moctezuma kazao je da je hram otkriven prije otprilike dva mjeseca. Matos Moctezuma, najugledniji meksički arheolog koji je ujedno od 1978. i koordinator iskopavanja ostataka nekadašnjeg glavnog aztečkog grada, kazao je da je hram pronađen pored glavne katedrale u Mexicu. Stručnjaci smatraju da je hram bio posvećen aztečkom bogu vina, koji je zvao Ehecatl-Quetzalcoatl. Hram je bio dio velikog aztečkog glavnog grada Tenochtitlana, i vjerojatno je bio izgrađen u 15. stoljeću, rekao je Matos Moctezuma. Točne dimenzije hrama nisu poznate, ali arheolozi smatraju da je njegova struktura 'mogla biti promjera većeg od 30 metara'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Prema vlastitoj savjesti'' Splitski župnik o pandemiji i teorijama zavjera: ''Ne pozivajte se na Boga i Bibliju. Vjera je vjera, a znanost je znanost'' Mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup U povodu dana borbe protiv homofobije Nadbiskup Uzinić zamolio oproštenje od homoseksualnih osoba: "Žao mi je što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene