Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovom aviokompanijom ne može putovati baš svatko. Ona je dostupna samo članovima emiratske obitelji i Vlade Katara.


Sarah Steegar, koja kao stjuardesa radi 15 godina u jednoj američkoj aviokompaniji, otkrila koja je kompanija najmisterioznija, piše news.com. 'Prvi put sam za njih čula kada je moj prijatelj Adam imao sasvim slučajan susret s njima. Prijavljivao se u jedan hotel kada mu je pažnju zaokupila posada avionske kompanije. Bila je to velika posada, kao u komercijalnim letovima, a bili su opremljeni satovima Cartier i ostalim luksuznim stvarima koje plijene pažnju.

Vezani članci Cessna 208 Panika u zraku - Putnici bili prisiljeni prizemljiti avion: "Nemam pojma kako se ovim upravlja!" Štrajk u zračnoj luci Schiphol VIDEO Potpuni kaos u jednoj od najvažnijih europskih zračnih luka: "Jako nam je žao što to moramo učiniti..."

Kapetan koji je stajao pokraj mog kolege na recepciji, račun je platio kreditnom karticom na kojoj je navodno bilo odobreno 100.000 dolara za trošak posade. Moj je prijatelj mislio da znam za tako plaćenu zrakoplovnu posadu, ali nisam znala za to.

FOTO Pogledajte gdje će živjeti superbogataši

Adam tvrdi da je kratko razgovarao s jednom stjuardesom i ona mu je rekla da se njihova zračna kompanija zove Amiri 'VVIP airline', da su iz Katara i ne primaju komercijalne putnike', prepričala je stjuardesa.

Zračna kompanija Qatar Amiri Flight (QAF) postoji i nju koriste isključivo članovi emiratske obitelji i visoko rangirani politički dužnosnici Katara. Ima 11 do 13 aviona i svi su Airbus osim pokoje 747-ice. U njoj je 100 osoba zaposleno kao kabinsko osoblje, a avionima upravljaju samo kapetani. Oni se regrutiraju samo među zaposlenicima Qatar Airwaysa.

Među zračnim kompanijama VVIP nalaze se i Saudi Ogar, Kalair, Ajwaa, Midroc, Al Khayala i Royal Jet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju