Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivni grad

FOTO Pogledajte gdje će živjeti superbogataši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Freedom Shipu će živjeti 40.000 ljudi o kojima će se brinuti posada od 20.000 ljudi.

Superbogataši bi kroz neko vrijeme mogli dobiti najekskluzivniju rezidenciju – svoj vlastiti plutajući grad!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šalje i formalni zahtjev Mesić: 'Mene u ovoj zemlji svatko može ignorirati' Slika nije dostupna Ekskluzivni intervju 'S guštom sam letio slovenskim avionom'

Freedom Ship, kompanija sa Floride radi na projektu istoimenog plutajućeg grada na kojem će moći živjeti 40.000 ljudi. Ovaj projekt vrijedan deset milijardi dolara trenutno je prvoj fazi, a to je konstrukcija ovog grada.

'Pijani' milijunaši: Za jedan noćni izlazak potrošili oko 131.000 funti!

Freedom Ship će za sve svoje buduće građane biti trajni dom na moru, jer prema planovima arhitekata Freedom Ship će stalno ploviti i svake dvije godine će oploviti cijeli svijet. Njegove dimenzije su naime tolike da ne postoji luka na svijetu gdje bi se ovaj grad mogao usidriti, a bit će težak oko tri milijuna tona.

No, građanima Freedom Shipa obala neće ni trebati jer će u svom luksuznom okruženju usred mora imati sve što im treba – škole, bolnice, parkove, trgovine, pa čak i aerodrom.

Plutajući grad će se tijekom svog oplovljavanja svijeta zaustavljati u morima blizu velikih gradova, tako da će građani s gliserima i avionima moći otići i malo na obalu. Predviđeno je da sedamdeset posto vremena grad samo pluta, a trideset posto vremena da plovi od zemlje do zemlje.

Grad će imati i hotele tako da će moći primati i turiste, a kapacitet gostiju po danu je deset tisuća. Za stanovnike i turiste brinut će se posada od čak dvadeset tisuća ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene