Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kihanje je, čini se, opasnije nego što se to misli. Jedna Australka, nakon što je kihnula, iščašila je vrat.


Monique Jeffrey, 28-godišnjakinja, prilikom kuhanja iščašila je dva kralješka u vratu. Sjedila je u krevetu i nije ništa posebno pritom radila.

Vezani članci Australija, požari (Foto: QUEENSLAND FIRE AND EMERGENCY SERVICES / AFP) Požari u Australiji: Ljudi napuštaju domove, vatru zapalio dječak Požari bijesne u Australiji (Foto: AFP) Više od 50 požara bjesni na istočnoj obali Australije: "Više od 500 vatrogasaca radi u vrlo teškim uvjetima"

>> Upucan u glavu, kihnuo, metak izletio van

'Jednostavno sam znala kako nešto nije u redu. Osjetila sam kako mi se nešto u vratu pomaknulo i tad je nastupila bol', rekla je Jeffrey, a prenosi orange.co.uk. Nakon kihanja, 28-godišnja majka 10-mjesečnog djeteta, ostala je nepokretna.

Na svu sreću imala je mobitel u ruci i jedva je uspjela otipkati poruku suprugu i pozvati ga upomoć. Prebačena je uskoro u bolnicu, no tamo su joj rekli kako se samo radi o grču mišića i dali su joj vježbe za opuštanje mišića.

No nekoliko sati nakon posjeta bolnici, Jeffrey je počela gubiti osjet u lijevoj ruci. Hitno je opet prebačena u bolnicu i odvedena na rentgen, gdje je ustanovljeno kako su joj dva vratna kralješka iščašena.

Jeffrey je neugodu doživjela prije dva tjedna i sada se oporavlja.