Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ja sam lovac'

GLAVNI ŠERIF DIVLJEG ZAPADA Njegov posao je biti kriminalac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvio je široki sustav oruđa kojim uspješno ulazi u trag preko Wi-Fi geolokacije, a kada ih detektira 'pročačka' po datotekama u potrazi da diskriminirajućim sadržajem.

Kako je internet, zbog njegovih mogućnosti, prozvan Divljim zapadom, Ken Westin zasigurno se može nazvati najvećim šerifom u gradu. On je profesionalni cyber lovac, uhoda koja se bavi lociranjem ljudi koji predstavljaju potencijalnu prijetnju za sigurnost na internetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Online kriminal 'Ratne igre' Amerike i Britanije: Oni su nova vrsta tajnih agenata! Slika nije dostupna Upozorenja sigurnosnih stručnjaka Prvo 'online ubojstvo' dogodit će se do kraja 2014.!'

Prati ih uz pomoć njihovog digitalnog potpisa koji ostavljaju za sobom prilikom korištenja računala za kriminalne radnje, piše News.com.

INTERNET KRIMINAL Dopisivali smo se s prevarantima koji su nas (i vas) pokušali opelješiti za 2000 eura

'Ja sam lovac', kratko je sebe opisao Ken Weatin koji kako kaže voli istraživati podatke te u njima tražiti poveznice ne bi li locirao zlonamjerne hakere te ih spriječio u izazivanju štete.

Kako navodi, svaka osoba koristeći računalo za sobom ostavi neku vrstu traga. Razvio je široki sustav oruđa kojim uspješno ulazi u trag preko Wi-Fi geolokacije, a kada ih detektira 'pročačka' po datotekama u potrazi da diskriminirajućim sadržajem.

Iako ga karakterizira etiketa na koju mnogi ne bi bili ponosni, Westin je svoju prihvatio objeručke te svoju obavezu kojom čini dobra djela izvršava, kako kaže, s entuzijazmom. Njegov glavni cilj je napraviti internet sigurnijim mjestom.

S obzirom da većinu svojeg radnog vremena provede na 'tamnom mjestu interneta', Westin kaže da je i sam na neki način postao kriminalac.

'Da bi bio dobar u ovom poslu trebaš naučiti razmišljati kao kriminalac', objašnjava.

U jednoj je prilici otkrio sumnjivog muškarca, a prilikom pretrage njegove povijesti pretraživanja na internetu otkrio je kako planira prokrijumčariti ukradenu robu preko granice.

Osnovao je malenu tvrtku imena GadgetTrak koja razvija načine zaštite kompjuterske opreme te načina na koji bi se ista, ukoliko bude ukradena, mogla što prije pronaći i vratiti vlasniku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene