Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koji savjeti!

Pročitajte što majka sedmero djece zna a vi ne?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospođa Colleen i njezin suprug imaju sedmero djece. Njihova djeca imaju od jedne do 15 godina. Savjeti koje je dala korisni su mnogim roditeljima.

1. Prihvatite činjenicu da ne možete učiniti sve

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Nesreća u Engleskoj Uznemirujuće! VIDEO Snimka ledi krv u žilama: Auto u brzini udario u stup pa se odbio na majku i dijete u kolicima...

'Svi kreveti i doručak ne mogu biti napravljeni do osam sati. Neke stvari morate pustiti, inače biste poludjeli. Isto se odnosi i na hranu. Ne mogu se brinuti oko svega što moja djeca pojedu', kaže Colleen kada je njezino jednogodišnje dijete pronašlo keks i htjelo ga staviti u usta. 'Oni su djeca. Sve što pojedu ionako će potrošiti trčanjem', objašnjava ova majka sedmero djece, piše Yahoo News.

>> Pogledajte reakciju gluhog dječaka koji je prvi put čuo majčin glas!


2. Fizička aktivnost je obavezna

Sva se njezina djeca kada stupe u određenu dob moraju baviti sportom. 'Sport ih uči da organiziraju svoje vrijeme i time dobivaju vještine vođe. Tako se uče žrtvovati, disciplinirati, uče se nagrađivanju i kako biti timski igrač. Osim toga, također i troše onu ogromnu količinu energije koju djeca imaju', kaže Colleen.

3. Nemojte da starija djeca rade sav posao

'Troje moje najstarije djece vole pomoći kada nešto treba napraviti mlađima, ali ne tjeram ih da sudjeluju u roditeljstvu. Tada se uvrijede', kaže Colleen te dodaje da zapošljava još dvije tinejdžerice koje poslije škole dolaze čuvati mlađu djecu.

4. Kupite kroksice

Lake su za obuti, udobne su i dugo traju.

5. Putujte s malo stvari

'Stalno vidim roditelje s jednim ili dvoje djece koji nose mnogo stvari sa sobom. Moje je pravilo da ne nosim ono što mi ne stane u torbu', kaže Colleen. Obavezne stvari koje se uvijek nalaze u njezinom automobilu su voda u boci i krema za sunčanje.

6. Kombinirajte zadatke

Colleen troje najmlađe djece kupa zajedno i u kadi smiju lizati lizalicu. Nakon što ih okupa, oni kadu imaju, kaže, u lijepom sjećanju i sljedeći dan nije im mrska ta obaveza. A ujedno su i dobili nešto slatko.

7. Uzmite vrijeme za sebe

'Ja trčim svaki dan i tada sa sobom ne vodim djecu. Trčanje je moje vrijeme. To je vrijeme koje ne dijelim ni s kim', odlučna je Colleen.

8. Budite strogi po pitanju vremena za spavanje

Najmlađe dijete, jednogodišnjak, ide spavati u 18.30, trogodišnjak i četverogodišnjak u 19 sati, a devetogodišnja djevojčica mora ići spavati u 20 sati. I tu nema iznimke. Nakon toga Colleen lakše može pomoći starijoj djeci s pisanjem zadaća.

9. Nema obroka nakon vremena za spavanje

'To je pravilo koje dobiju dok su još djeca. Zašto treniram malene da budu gladni tijekom noći? Da nije tako, ja ne bi nikada spavala', tvrdi Colleen.

10. Zabranjeno je korištenje mobitela nakon vremena za spavanje

Starija djeca, koja imaju mobitele, moraju ih ugasiti prije nego odu na spavanje. U suprotnom bi, kaže Colleen, pisali poruke do tri ujutro.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene