Huawei MateBook X Pro
Huawei MateBook X Pro Foto: Huawei

Huaweijev MateBook X Pro, flagship prijenosnik s FullView zaslonom i čitavim nizom naprednih funkcija, nedavno je došao i na naše tržište.


Bilo da je riječ o korištenju za poslovne potrebe ili opuštanju uz igre, uz Huawei MateBook X Pro, korisnici mogu uživati u moćnom i pouzdanom uređaju.

Jedna od mnogih impresivnih značajki ovog laptopa zasigurno je Multi-screen Collaboration, koja radi zahvaljujući tehnologiji Huawei Share. Ona vam omogućuje brz i praktičan prijenos datoteka dok radite, tako da se više ne morate oslanjati na kablove ili aplikacije trećih strana.

Huawei MateBook X Pro
Huawei MateBook X Pro (Foto: Huawei)

Kako to radi? Pogledajmo neke od načina na koje Huawei Share može povećati vašu produktivnost.

Svi mi ponekad tijekom obavljanja posla trebamo prebaciti podatke između različitih uređaja, a to nekad može biti prava gnjavaža. Dokumente si uvijek možete poslati e-poštom, koristiti aplikaciju ili se vratiti na prebacivanje podataka preko kabela i prijenosnih tvrdih diskova, ali sve to može pojesti puno dragocjenog vremena. Zato postoji Huawei Share. Omogućuje vam projiciranje zaslona telefona na prijenosno računalo i prijenos podataka između dva uređaja odmah. Za početak, sve što trebate je prisloniti područje NFC-a vašeg telefona nasuprot NFC oznake na prijenosnom računalu.

Od tamo jednostavno možete povući slike ili dokumente koje želite prenijeti između dva uređaja. Ne morate nositi kabel sa sobom ili preuzimati bilo koju treću aplikaciju. Prijenosi su izvršeni u sekundi.

Kada je omogućena Multi-screen Collaboration funkcija, čak možete izravno otvoriti i uređivati datoteke na telefonu pomoću prijenosnog računala. Potom, kad završite, ažurirana datoteka automatski se sprema na izvorno mjesto na telefonu. Možete reproducirati videozapise i uređivati slike svog telefona i na prijenosnom računalu, što je vrlo zgodno.

Za mnoge od nas odabir prijenosnog računala ovisio je o performansama, mogućnostima povezivanja perifernih uređaja i kvaliteti prikaza. Ali sada, sposobnost prijenosnog računala da nas neprimjetno povezuje s drugim uređajima i poveća produktivnost postaje jednako važna.

Huawei MateBook X Pro stvoren je za korištenje distribuirane tehnologije za pomicanje granica između sustava Windows i Android te suradnju između uređaja na razini sustava.

S MateBook X Pro prijenosnim računalom možete komunicirati i na različitim uređajima. Kad koristite prijenosno računalo na poslu i primate poziv na telefon, na njega možete odgovoriti izravno s prijenosnog računala. Dakle, nećete propustiti nijedan poziv čak ni ako vaš telefon nije pored vas. Ako radite sve na jednom zaslonu, ne morate neprestano prebacivati pogled između uređaja.

Vrijedi spomenuti i da je Huawei MateBook X Pro opremljen baterijom kapaciteta 56 Wh, koja pruža impresivno trajanje baterije, te dolazi s prijenosnim punjačem. Kako ovaj punjač ima Type-C priključak, može puniti i druge Huaweijeve telefone i tablete s istim priključkom, tako da je to sada jedini punjač koji trebate ponijeti na put.

Huawei MateBook X Pro
Huawei MateBook X Pro (Foto: Huawei)

S Huaweijem MateBook X Pro, kompanija je željela pružiti fleksibilno radno iskustvo modernim profesionalcima, što je i napravila. Prijenosno računalo vas jednostavno povezuje sa telefonima, tako da možete postaviti svestran mobilni radni prostor gdje god se nalazili.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2019. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.