Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najsličnije govedini

Zadarske delicije: Palačinke s glistama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S jedne strane dobar okus i užitak za nepce. S druge pak zdravlje i izlječenje od mnogih bolesti. Sve to, tvrde u okolici Zadra možete dobiti ako jedete gliste. Za jela s plantaže u Murvici, već su stigle pohvale iz različitih dijelova svijeta.

Ova plata na prvi pogled ne nudi ništa neobično. Pršut, sir, masline. No tajna posebnosti ipak se skrila. 'Posebna je po tome što je punjena sirom, pršutom i punjenom blitvom. I naravno naše gliste', rekao je kuhar Jurica Buljat. A one su kažu na više kontinenata vrlo zdrave. Sve što treba obaviti jest zažmiriti i pojesti gliste. Trenutak prije konzumacije one izgledaju živo i zdravo. Gliste su bez okusa i mirisa, vrlo ukusne. Imaju puno proteina, čak 63 posto. Meso je najsličnije govedini. Slobodno se, tvrde oni koji su probali, mogu uvrstiti u prehrambenu svakodnevicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održivi razvoj Mirela Holy navukla pregaču i 'skuhala' izlazak iz krize Slika nije dostupna 9 bizarnih jela Nije za one SLABOG ŽELUCA: Biste li i vi omastili brk nekim od ovih 'specijaliteta'?

'Spajaju se s krem juhama, goveđim juhama, sa svim vrstama zdrave ishrane, s kruhom, glavnim jelima, predjelima i desertom', rekla je Hana Medin, uzgajivač. U početku nije bilo lako pronaći potvrdu da su jela od glista tako ukusna i zdrava. Jedu se i s palačinkama. A netko ne može zamisliti dan bez juhe, s glistama naravno. Ako se pravilno pripreme, očiste tri dana prije pripreme, zdrava je ishrana zajamčena. Gliste na razne načine u blizini Zadra jedine su jestive gliste u Europi. Pohvale i pozive na izlaganje u Peking, poslali su stručnjaci drevne kineske medicine. Na sveučilištu u Omahi i institutu za karcinome u Kaliforniji potvrdili su da pomažu u ozdravljenju od karcinoma gušterače i brojnih drugih bolesti. A spoj s mediteranskom kuhinjom, zvuči uistinu primamljivo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene