Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RED BULL SOAPBOX

Još se stigneš prijaviti na Red Bull Soapbox, utrku vozila iz kućne radinosti!

Antun Anestiev
Antun Anestiev
Aktualno Galerija Antun Anestiev Antun Anestiev Craig Kolesky Craig Kolesky +0 Marcelo Maragni Galerija 1/3 >>
Potpuno nemotorizirano natjecanje dolazi u Zagreb

 Još od 2011. godine, Hrvatska nije bila svjedokom Red Bull Soapbox utrke, natjecanja potaknutog nevjerojatnom kreativnošću. Otkad je prije osam godina Red Bull Soapbox posjetio zagrebački Tuškanac, mnogi su se pitali kad će otkačeni spust ponovno stići u Hrvatsku, a odgovor na to pitanje konačno je tu – 14. rujna 2019.

 Red Bull Soapbox je utrka za vozače amatere u ručno izrađenim vozilima. Vozači amateri sjest će za upravljače svojih vozila pogonjenih samo čistom hrabrošću, silom gravitacije i možda malo Red Bullom. Zadatak je spustiti se stazom do cilja što prije i s jurilicom u jednom komadu.

Antun Anestiev Craig Kolesky

Red Bull Soapbox je otvoren za sudionike iznad 18 godina, a postupak prijave je jednostavan. Za početak je potrebno posjetiti stranicu www.redbullsoapbox.hr, prijeći igricu te zatražiti paket za prijavu. Nakon toga, sudionici trebaju poslati skicu planiranog vozila.

Juraj Šebalj i Mario Petreković te član iznenađenja činit će stručni žiri za odabir vozila. Oni će prema skicama odabrati 50 timova koji će potom krenuti u izradu svojih vozila u kojima će pojuriti niz stazu u centru Zagreba 14. rujna 2019.

Ako želiš otpustiti kočnice svojoj mašti, okupi ekipu od tri do pet prijatelja, rođaka ili poznanika, prijavi se i prenesi svoju ideju na papir. Zatim prepusti stručnom žiriju da te odabere i možda baš ti u svojoj kreaciji pojuriš niz spust 14. rujna 2019.

Timovi se na utrci ocjenjuju na temelju tri kriterija: kreativnost, izvedba na startu i brzina spusta, dok se skice timova ocjenjuju prema kriterijima: genijalnost, inovativnost i poštivanje tehničkih specifikacija za sigurnost izrade vozila.

Antun Anestiev Marcelo Maragni

Imena timova čije će skice postati živopisne kreacije na kotačima bit će objavljena 17. lipnja 2019.

Po završetku izrade jurilica i uoči utrke, timovi će izložiti svoja vozila. Izložba vozila održat će se u Zagrebu dan prije natjecanja.

Prijave su otvorene do petka, 7. lipnja 2019.
Ulaz na utrku je besplatan, a točna lokacija bit će objavljena uskoro.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene