Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

36-godišnji Nathan Sawaya dao je otkaz kao odvjetnik i vratio se opsesiji iz djetinjstva, igranju s kockicama.


Međutim, ovdje se ne radi samo o igri, on izrađuje oblike od šarenih kockica koje kasnije prodaje za 10.000 funti, prenosi Daily Mail. Njegovi radovi, koji su izloženi u galerijama diljem svijeta, uključuju i 'skulpture' u prirodnoj veličini, i sastoje se od 150.000 istih kockica. Sawaya ima i vlastitu izložbu za koju je upotrijebio 1.500.000 obojenih kockica kako bi izradio 30 umjetničkih djela. Ključni dijelovi izložbe su crvena, žuta i plava serija za koje Nathan kaže da odražavaju ljudske emocije vezane uz rođenje, smrt i transformaciju.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević Pavičić Vukičević već ima novi posao, reagirala Blaženka Divjak: "Oni koji su naviknuli dobivati preko reda, nikada ne staju" Sigurnost na poslu Ne pridržavaju se ni minimalnog standarda sigurnosti na poslu, ponašaju se kao kaskaderi

'Uglavnom provedem između osam i 12 sati svaki dan uz kockice, ali ovisi na čemu radim. Nekad kad se zanesem znam provesti i 18 sati u komadu radeći. Puno vremena potrošim i na skiciranje ideja na posebnom papiru koji na sebi ima iscrtane oblike ciglica,' rekao je Nathan. Kupci se ne moraju bojati raspadanja skulptura, jer ako je Nathan zadovoljan svojim djelom, rastavi ga i ponovno sastavi, ali drugi put zalijepi dijelove.