Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Testirano je deset knjiga u knjižnici u Antwerpenu, a osim herpesa na ovom bestseleru, na ostalim knjigama pronađeni su tragovi kokaina.


Dva profesora u Antwerpenu proveli su neobičan test u tamošnjoj gradskoj knjižnici i testirali deset najčitanijih knjiga na viruse i bakterije. Među testiranim knjigama našao se i erotski bestseler '50 nijansi sive' u kojem su pronađeni tragovi herpesa.

Vezani članci Eksplozija u Anwertpenu (Foto: AFP) - 1 Snažna eksplozija zatresla Antwerpen: Teško oštećene tri zgrade, ljudi zarobljeni pod ruševinama, nekoliko ozlijeđenih Dakota Johnson i Chris Martin (Foto: Profimedia) Novu djevojku prihvatila je i slavna bivša supruga, no umjesto zaruka uslijedio je iznenadni prekid

>> Napokon i službeno – imamo Christiana Greya!

Profesori nisu objavili koje su još knjige testirali, ali u preostalih devet pronašli su tragove kokaina. Test su proveli kako bi pokazali koliko su i čime knjige 'zaražene' nakon dugotrajnog posuđivanja.

Napomenuli su kako nema opasnosti da čitatelji '50 nijansi sive' dobiju herpes ako budu tu knjigu čitali u antwerpenskoj knjižnici, jer razina pronađenih tragova nije baš tolika da se netko može 'zaraziti', ali svakako je bizarno da se herpes 'naljepio' baš na ovu knjigu.

No, s kokainom u ostalim knjigama stvar je malo drukčija. Čitateljima se ne može ništa dogoditi, ali bi nakon čitanja 'kokainskih' knjiga mogli biti pozitivni na tu drogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook