Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako ga uspijete pronaći

FOTO Upoznajte majstora KAMUFLAŽE - nevidljivog čovjeka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih ga godina zbog specifične serije fotoinstalacija nazivaju majstorom prerušavanja ili nevidljivim čovjekom.

Liu Bolin je 40-godišnji umjetnik rodom iz kineske provincije Shandong. U svijetu je posljednjih godina poznat kao 'majstor prerušavanja' ili ' nevidljivi čovjek'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tuga i ponos VELIKA GALERIJA Pogledajte kako je u Vukovaru obilježen Dan sjećanja Slika nije dostupna Galerija Sandbox članak galerija

>> FOTO Lica vojnika prije, za vrijeme i nakon rata

U seriji fotoinstalacija, prikazao je lik samog sebe u raznim prirodnim i manje prirodnim okruženjima. Na nekim se fotografijama odmah jasno razabire gdje se nalazi, no na drugima se toliko dobro zakamuflirao da je ipak potrebno nekoliko sekundi da se vidi cjelokupna njegova pojava.

Bolin je nedavno izjavio kako svojim radom pokušava istražiti povezanost pojedinih kultura i njihova razvoja, a istovremeno ima ambiciju govoriti u ime svih koje su komunistička vlast u Kini, potrošačko društvo kao takvo ili povijesne okolnosti na ovaj ili onaj način učinili nevidljivima.

Za svaku fotografiju, a dosad ih je snimio oko 100, utrošeni su sati detaljnog šminkanja i maskiranja. Sljedećih oko mjesec i pol bit će izložene u jednoj poznatoj njujorškoj galeriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene