Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastala umjesto pobjegla

FOTO Slika postala HIT na internetu: Je li ovo najopasnija plaža na svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golema Cape cobra navodno je snimljena kako ulazi u more, na području poznatom po velikom broju morskih pasa.

Na društvenim mrežama je osvanula fotografija za koju autorica tvrdi da je na njoj snimljen trenutak kada golema Cape kobra, dugačka, kako je rekla, nevjerojatnih dva metra, ulazi u more na plaži Hout Bay kod Cape Towna, u Južnoj Africi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani bijesni Gradsko vijeće Splita na tematskoj sjednici o zagađenju kod Sjeverne luke Ilustracija slijedi obdukcija Tragedija na plaži: Muškarcu pozlilo tijekom kupanja, ubrzo nakon toga preminuo

Golemog čudovišnog gmaza, koji obično raste najviše do metar i pol duljine, primijetila je i snimila džogerica Janice Wagner, piše Mirror .

Umjesto da je pobjegla najbrže što je mogla, Janice je zastala i snimila fotografiju, koja je brzo postala hit na društvenim mrežama. 

Iako za tu vrstu zmije nije neobično da ulazi u vodu, stručnjak za reptile Shaun Macleod, naveo je da one obično ne narastu tako velike. 'U vodu obično ulaze kada mijenjaju kožu'. Želeći ohrabriti stanovnike s tog područja rekao je kako zmije uglavnom neće napasti čovjeka osim ako se ne osjećaju ugroženima.

'Jedino je opasno ako se fizički suočite s njom. U većini slučajeva zmija vas neće ugristi nego pobjeći od vas', naveo je Macleod.

VIDEO Misteriozno čudovište snimljeno 2012. godine stvarno postoji!

Iako fotografija izgleda veoma uvjerljivo, na društvenim mrežama neki su je odbacili kao prevaru obrađenu u Photoshopu.

Kada je jedna južnoafrička internetska stranica nazvala Janice da provjere radi li se o autentičnoj fotografiji ona je inzistirala na tome da je stvarna i da bi bilo glupo izmisliti takvo nešto. 'Bila je golema', dodala je.

Cape kobre autohtona su vrsta na jugu Afrike, može ih se naći u visoravnima Lesota, te pokraj rijeka i potoka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene