Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori i od Sj. Koreje

FOTO Ispričali se za NAJGORU Photoshop montažu IKADA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreiranje pseudodogađaja nije ništa novo, no kad se to radi u Photoshopu, onda greškama jednostavno ne smije biti mjesta. Kinezi su to otkrili na teži način.

Dužnosnici grada Ninguo u provinciji Anhui, u Kini, ispričali su se kineskoj javnosti za jednu od najgorih Photoshop montaža u lineskoj povijesti, prenosi shanghaiist.com. Fotografija zbog koje su se ispričali, prikazuje 'događaj' u kojem je četvero dužnosnika u 'posjetu' najstarijoj stanovnici grada, Chenng Yanchun (103).

Ono što slika prikazuje, može se opisati s tisuću riječi, ali vama čitateljima prepuštamo teret interpretacije. Ono što je sigurno, jest da je fotografija odjeknula u kineskoj javnosti kao sramotan incident.

>> FOTO Sjevernokorejske Photoshop egzibicije

'Nakon što se dogodio taj incident, fgotografiju su preuzeli svi veći portali i to je imalo negativnog odjeka po naš grad', istaknuli su lokalni dužnosnici na službenim stranicama lokalnih vlasti.

Pronašli su krivca, obznanili njegovo ime i prezime (Xu Feiyu), ispričali se javnosti i poručili neka taj incident bude upozorenje drugim javnim odjelima, da ubuduće rigoroznije provjeravaju informacije s kojima izlaze u javnost.

Priznali su kako je vremešna gospođa Cheng na fotografiji 'fotošopirana'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene