Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Umetni dragog vođu

FOTO Sjevernokorejske Photoshop egzibicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prvi pogled nedavno objavljene fotografije sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una ne prikazuju ništa što već dosad svijet nije vidio. Ipak, mnogi su primijetili kako se zapravo radi o vrlo lošim Photoshop montažama.

Fotografije koje je obajvila sjevernokorejska službena agencija KCNA objavila je nekoliko fotografija Kim Jong Una i njegovih partijskih dužnosnika u 'inspekciji' dječje bolnice, no foto stručnjaci vrlo brzo su primijetili nelogičnosti na tim fotografijama.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

'Jeste li pogledali sjene na tim fotografijama. Figure izgledaju superponirane', primijetio je Brian Ashcraft, urednik gamerskog portala Kotaku. Ashcraft je primijetio, kad se fotografije povećaju, neobično mutne dijelove oko nogu, lebdeća stopala, kao i čudne sjene oko ruku.

>> VIDEO Stigla nova snimka iz Sj. Koreje: S kim se to Kim zabavljao?

S druge strane, neki su korisnici interneta zaključili kako nema logike u lažiranju fotografija relativno nekontroverznog sadržaja.

No, to nije prvi put da su fotografije koje objavljuje KCNA dovedene u pitanje. U ožujku su objavili fotografiju na kojoj se moglo vidjeti sjevernokorejske vojniek kako silaze s lebdećih vojnih vozila tijekom jedne vojne vježbe. Tada je to bio razlog da agencija AFP, koja distribuira fotografije iz Sjeverne Koreje, povuče te fotografije sa svojeg servera.

Pogledajte fotografije pa prosudite sami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene