Za jedne smo usputna zabava, za druge smo druga vrsta Srba, a za treće mjesto za provesti godišnji odmor. Doznajte u još jednoj seriji šaljivih karti Europe, tko kome predstavlja što.


Autor smiješnih karata Europe, onako kroz oči pojedinih zemalja je Bugarin Janko Cvetkov, a on sam kaže kako su mu inspiracija za iste šala s prijeteljima iz raznih dijelova Europe.

Vezani članci Gordan Grlić Radman i Mike Pompeo Ministar Grlić Radman najavio ukidanje viza za SAD: "Ispunili smo sve uvjete..." Udruga Prsten upozorila na probleme Poduzetnik kojem je Kalinić spasio život krajem prošle godine: "Zahvalan sam mu za cijeli život"

>> Kako nas vide Europljani kroz šaljive stereotipe?

Svoje projekt s navedenim kartama, Cvetkov je nazvao 'Atlas predrasuda', a njime na kartu Europe 'mapira' stereotipe, onako kako ih različite zemlje upotrebljavaju za svoje susjede i ostatak zemalja Starog kontinenta.

Tako je Hrvatska za Ruse mjesto za usputno 'partijanje', za Grke smo 'papalni' Srbi, za Nijemce odlično mjesto za godišnji, za Britance smo neistraženi teritorij te naposlijetku, za Turke smo obični kriminalci. Pogledajte šaljive karte i kako navedene četiri nacije doživljavaju ostatak Europe kroz stereotipe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook