Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šala mala

Kako nas vide Europljani kroz šaljive stereotipe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarski dizajner i ilustrator Yanko Tsvetkov, odlučio je na šaljiv način prikazati neke europske kulturološke stereotipe.

Napravio je sedam mapa Europe, a svaka predstavlja stereotipan pogled na istu. Tako imamo Europu po Amerikancima, Britancima, Talijanima, Francuzima, Bugarima... Prema Američkim pogledima, Francuzi su 'smrdljivi ljudi', Rusi su i dalje 'komići', dok Njemačka predstavlja zemlju 'prljavih pornića'.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

Hrvatska, kao i čitav prostor bivše države, za Amerikance je tako 'Resident Evil', što ne treba posebno prevoditi. Tsvetkova je ponijela inspiracija za stvaranjem šaljivih mapa Europe tijekom velikog spora Rusije i Ukrajine oko plina, piše Telegraph. 'Prvu sam mapu napravio kako bi se našalio s prijateljima, ali kad sam je objavio putem interneta, toliko se svidjela ljudima, da sam odlučio napraviti mapu europskih stereotipa, prema pogledu različitih europskih zemalja', objasnio je ilustrator.

'Iznenadila me pozitivna reakcija ljudi i nisam očekivao da će to toliko uspjeti', dodao je. Njegove stranice posjetilo je oko pola milijarde korisnika interneta. U Priloženoj galeriji možete pogledati kako druge države vide svoje europsko okruženje i dobro se nasmijati, za promijenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene