Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Švicarska domišljatost

FOTO: Anđeo smiruje prebrze vozače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska policija uvela je bizaran novitet u podizanju savjesti vozača u prometu - anđela.

Kantonalna policija Fribourga otišla je toliko daleko u pokušaju da smiri strasti vozača na cestama, da su unajmili profesionalnog glumca, koji bi glumio anđela pored ceste, gestikulirajući vozačima 'da se smire i uspore malo', piše Daily Mail. Njegov zadatak je, kad primijeti vozila koja se kreću prebrzo po cesti, da rukama i krilima upozorava vozače, na činjenicu da voze prebrzo te da popuste pritisak na papučicu gasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Postoji i televizijska reklama, u kojoj, izlazeći u brzini iz garaže, na anđela nalijeće vozač u automobilu, a ovaj glumac trebao bi biti njegova personifikacija u stvarnom životu. 'Ideja je postaviti pravog anđela, koji bi vozačima poručio da se ponašaju odgovorno na cesti', rekao je glasnogovornik policije Benoit Dumas. 'Imati fizičku pojavu poput takve, čini poruku vidljivijom, i definitivno je nesvakidašnja', dodao je.

Ime glumca nije obznanjeno javnosti, no on radi 20 sati na tjedan i 'ukazuje' se na različitim dijelovima kantona Fribourg na zapadu Švicarske. Policija navodi kako bi ta akcija trebala trajati najmanje do kraja listopada. Vozače se isto tako poziva da pošalju e-mail policiji, ako su vidjeli njihovog anđela, a time ulaze i u nagradno izvlačenje za besplatnu poduku o vožnji. Pomaže li ovaj 'nebesnik' policiji u reguliranju brzine na prometnicama, zasad je prerano reći, jer tamošnja policija nije sakupila još dovoljno konkretnih podataka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene