Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban algoritam

Evo što kaže Google da je najsmješnije na YouTubeu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Može li se humor izmjeriti? Google misli da može! Upravo su njihovi stručnjaci razvili algoritam koji rangira najsmješnije videe objavljene na YouTubeu.

Poseban algoritam uzima u obzir komentare gledatelja i likeove, broj gledanja i još neke detalje te ih obrađuje i na temelju toga radi listu najsmješnijih. 'Fokusirani smo na videa objavljena u kategoriji komedije, bilježimo naslove, opise, oznake, komentare', kaže Googleov inžinjer Sanketh Shetty za Mashable.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednostavno nemoguć Jingle Hells: Remi Gaillard izazivao nevolje obučen u Djeda Božićnjaka Slika nije dostupna Hitler opet 'puko' 'Prgomet je u MOST-u trajao manje nego otvoreni jogurt - tri dana!'

Inžinjeri su pokušali analizirati kakvi su komentari indikatori doista smiješnog videa. 'Primjetili smo da gledatelji naglašavaju svoju reakciju na smješna videa na nekoliko načina i to pisanjem velikih slova (LOL), ponavljanjem jednog slova (Loooooooool), ponavljanjem (lolololo), uskličnicima (lolll!!!!!!) i još nekim kombinacijama. Ukoliko korisnik napiše 'loooooooool', a ne 'loool' to znači da mi je taj video više smiješan', pojašnjava Shetty. Neki se s njihovim izborom neće složiti jer je humor ipak subjektivna stvar. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene