Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Bruxellesu je objavljen pravilnik rodno neutralnog oslovljavanja koji moraju koristiti europski političari. Gospođica ili gospođa tako su nedopušteni, zbog brojnih kritika feministkinja koje tvrde da su te titule seksističke.


Od sada se ženu oslovljava samo s imenom, a ne s 'gospođa' i 'gospođica' jer je mjerna jedinica brak, a za francuske feministkinje to je neprihvatljivo.

Vezani članci Dugina zastava, ilustracija Europski parlament traži priznanje istospolnih brakova u cijeloj Uniji. Pogledajte kako su glasali hrvatski zastupnici Povlačenje kuna Zbogom, kune: HNB do kraja godine počinje kovanje eura, a čeka nas i povlačenje 500 milijuna komada dosadašnjih novčanica

Rodna oznaka ima različite definicije u Francuskoj, a feministkinje nikada nisu bili preoduševljene idejom muškarca koji su galantni i šarmantni, a žene zavodljive i otvorene za muško šarmiranje. Francuske žene vole se prikazivati da su sofisticiranije od britanskih i američkih žena.

U prošlosti 'gospođica' je označavala niži status, dok se 'gospođa' odnosila na starije žene. Brak nije imao veze s tim. Danas 'gospođica' označava neudanu ženu, a 'gospođa' udanu. Za francuske feministkinje to je seksistički.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju