Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo što je bitno...

EU zabranila oslovljavanje s 'Gospođa' i 'Gospođica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bruxellesu je objavljen pravilnik rodno neutralnog oslovljavanja koji moraju koristiti europski političari. Gospođica ili gospođa tako su nedopušteni, zbog brojnih kritika feministkinja koje tvrde da su te titule seksističke.

Od sada se ženu oslovljava samo s imenom, a ne s 'gospođa' i 'gospođica' jer je mjerna jedinica brak, a za francuske feministkinje to je neprihvatljivo.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

Rodna oznaka ima različite definicije u Francuskoj, a feministkinje nikada nisu bili preoduševljene idejom muškarca koji su galantni i šarmantni, a žene zavodljive i otvorene za muško šarmiranje. Francuske žene vole se prikazivati da su sofisticiranije od britanskih i američkih žena.

U prošlosti 'gospođica' je označavala niži status, dok se 'gospođa' odnosila na starije žene. Brak nije imao veze s tim. Danas 'gospođica' označava neudanu ženu, a 'gospođa' udanu. Za francuske feministkinje to je seksistički.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene