Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od svake kupljene Saguaro vode Lidl odvaja 20 lipa za dječje obroke u školama

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uključio se u projekt udruge Portal dobrote „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno”, koji za cilj ima osigurati godišnju prehranu u školi školarcima u potrebi. Lidl će tako od 16. listopada do 12. studenoga 2017. godine od svake prodane bočice Saguaro vode donirati 20 lipa za ovaj hvalevrijedan projekt, a uključiti se možete kupnjom u bilo kojoj Lidlovoj trgovini. Sav prikupljeni novac bit će doniran udruzi Portal dobrote, a sredstvima će se pomoći školarcima iz više srednjih škola diljem Hrvatske.

Pročitajte i ovo PR Oglas Lidl i udruga Palčići uručili vrijednu donaciju KBC-u Zagreb Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Projekt „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ započeo je 2014. godine, isprva kao samostalna inicijativa udruge Portal dobrote. Cilj je bio pomoći djeci koja nemaju pravo na besplatnu prehranu u školi jer njihove obitelji nisu primatelji socijalne pomoći, ali su zbog različitih životnih okolnosti financijski ugroženi. Riječ je o djeci koja često ne jedu ništa u školi, jer roditelji nemaju dovoljno novca da im financiraju obroke u školskoj kuhinji. Za osnovnoškolce koji se nalaze u ovakvoj situaciji, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odnedavno raspisuje natječaj. Portal dobrote nastavlja s projektom „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ u srednjim školama, u kojima također postoji velika potreba, a nisu obuhvaćene ovim natječajem, niti imaju pravo na besplatnu prehranu, čak i ako su obitelji primatelji socijalne pomoći.

Udruga Portal dobrote djeluje od 2014. godine kroz niz humanitarnih inicijativa kao što su Kruh za poslije, Jakna viška, Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno, Štandovi dobrote itd. Djelovanje udruge usmjereno je pomaganju, vraćanju dostojanstva, ali i uključivanju cijele zajednice. Dobitnici su državne Nagrade za promicanje prava djeteta 2015. godinu i Ponos Hrvatske 2015. godine.

Od malih koraka započinju velike promjene, pa tako svatko od nas može pomoći da djeca u potrebi imaju obrok u školi. Podsjećamo, od 16. listopada do 12. studenoga 2017. godine od svake prodane bočice Saguaro vode Lidl će donirati 20 lipa za projekt udruge Portal dobrote „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno”.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene