Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puna kasica prasica

Još ni vrtić nije vidio, a već je u opasnoj lovi: Trogodišnjak izvukao jackpot!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mališan je postao najmlađi dobitnik u povijesti Novog Zelanda.

Novozelandski trogodišnjak iz Christchurcha od četvrtka više ne mora brinuti hoće li imati dovoljno za sve željene igračke, a jednoga dana i potrebne školarine, prvi automobil, vlastitu kuću...

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Ilustracija NAJVEĆI SRETNIK NA SVIJETU Izvučen najveći jackpot svih vremena: Iznos je vrtoglavo nestvaran

Naime, mališana je upravo u čelo poljubila božica Fortuna, odnosno jackpot vrijedan milijun novozelandskih dolara (otprilike pet milijuna kuna, op.a.)

Riječ je o neoporezivom iznosu, a ako se pitate kako je uopće dijete moglo sudjelovati u lutriji, eto i logičnog objašnjenja.

Na Novom Zelandu je moguće štedjeti tako da se kupuju obveznice u fondu poznatom pod nazivom Bonus Bonds.

Kada je mali sretnik stigao na svijet, roditelji su u njegovo ime uzeli 250 obveznica (jedna obveznica iznosi dolar), a što ih više imate, to su vam veće šanse da ćete osvojtii jackpot. 

Bonus Bonds, pojasnimo, svakog mjeseca kroz lutriju časti svoje 'ulagače' te unutar trideset dana podijeli osam milijuna novozelandskih dolara. Mališan je tako postao najmlađi osvajač u povijesti te države te je čak 89 godina mlađi od dosad najstarijeg dobitnika. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene