Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žena iz američke savezne države Kolorado stražnjicom je oštetila umjetničko djelo vrijedno 30 milijuna dolara.


Carmen Tisch, 36-godišnjakinja, optužena je da je skinula donji dio odjeće te se golom stražnjicom češala o sliku '1957-J no.2', umjetnika Clyfforda Stilla, vrijednu 30 milijuna dolara, prenosi Denver Post. Still je umjetnik koji se bavio slikarskim pravcem apstraktnog ekspresionizma.

Vezani članci Foto: Jefferson County Sherrif Office Tinejdžerica koja je sijala strah prijetnjom da će napasti škole - pronađena mrtva: "Više nije opasnost za zajednicu" Slika nije dostupna Ubio 12 osoba, na sudu se pojavio potpuno smiren

Tisch je navodno napravila 10.000 dolara štete navedenoj slici, a nakon što je uhićena za nedjelo, istražni sudac odredio joj je pritvor i jamčevinu u visini od 20.000 dolara. Policija je izvijestila kako je Tisch u trenutku incidenta bila u alkoholiziranom stanju, a glasnogovornica ureda okružnog tužitelja Denvera, Lynn Kimbrough, dodala je kako je Tisch i urinirala nakon epizode sa slikom.

Ipak, prijestupnica nije urinirala po samoj slici. Vlasnik galerije u kojoj je slika bila izložena, Ivar Zeile, smatra kako se oštećenje na slici može popraviti. Ipak, dodaje Zeile, ljudi će zapamtiti što se dogodilo, a to je nepopravljiva šteta.