Energetski certifikat je dokument koji utvrđuje energetski razred i energetska učinkovitost, te daje informaciju o potrošnji energije te stanju objekta.


PRODAJETE ili IZNAJMLJUJETE stan/kuću/poslovni prostor slijedom zakona dužni ste posjedovati energetski certifikat!

Stalno svi pričaju o energetskom certifikatu, no što je to točno?

Energetski certifikat je dokument koji utvrđuje energetski razred i energetska učinkovitost, te daje informaciju o potrošnji energije te stanju objekta. Daje i prijedlog mjera za isplativo poboljšanje kako bi se smanjila potrošnja energije. Ovisno o potrošnji energije objekt se smješta u jedan od 8 energetskih razreda (potrošena energija po kvadratnom metru). Razredi se označavaju slovima od A do G, s tim da je G najlošiji energetski razred, A i A+ su najbolji.

Tko ga mora posjedovati i zašto?

Ulaskom u Europsku uniju, Republika Hrvatska je preuzela obavezu izdavanja energetskih certifikata. Bez energetskog certifikata više ne možete prodati svoj stan ili kuću, a od 01. siječnja 2016 godine propisano je da sve nekretnine koje se iznajmljuju moraju posjedovati energetski certifikat! Bez istog dokumenta ništa od toga ne možete realizirati, a kazne za neposjedovanje Vas mogu koštati i preko 10.000 kuna!

Zakon je propisan, a što je sa cijenom izrade?

Izrada certifikata na tržištu variraju ovisno o kvadraturi zgrade, broju apartmana i sl., a kreću se od 1200 kuna, pa i do 3500 kuna i više! No, kako platiti manje i dobiti upravo to što trebate?

Ukoliko želite doći do ENERGETSKOG CERTIFIKATA VEĆ OD 399 KUNA u bilo kojem dijelu "lijepe naše" uz maksimalno profesionalnu uslugu kod provjerenog Partnera preporučamo vam da kliknete na ovaj link na kojem ćete pronaći najpovoljniju izradu certifikata na tržištu.