Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kliman ne vjeruje da će aktualna politička situacija uzrokovati probleme u turizmu.


Ministar turizma Anton Kliman u Splitu je gdje je rekao da će raditi na odbacivanju energetskih certifikata za apartmane jer smatra da za njima nema potrebe.

Vezani članci Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 3 Sve više turista dolazi diviti se ljepotama Imotske krajine: "Danci govore 'beautiful', Amerikanci 'very good'" Naplata ulaska na plažu (Foto: Dnevnik.hr) Naplaćuju ulaz na plažu? Vlasnici apartmana ogorčeni, iz kampa tvrde: ''Nitko ne naplaćuje nikakve karte''

Nastojat će i da se što više vojnih zona koje nisu u funkciji prenamijeni za turizam.

Zbog aktualne političke situacije ne očekuje probleme u turizmu. Iako je Turskoj pao booking za 40 posto, ne misli da će se Hrvatskoj dogoditi takvi padovi, a misli i da će to na neki način donijeti benefit za našu zemlju, kao i da ćemo pitanje izbjeglica držati pod kontrolim,

Novinare je zanimalo i hoće li se ljeti uvoditi dodatne kontrole zbog sigurnosne situacije, na što je ministar odgovorio kako misli da ne bi bila lijepa slika da stavimo straže na plažu, kao i da bi to moglo izazvati kontraefekt. Također, mislim da neće biti problema ni kada je u pitanju Ultra festival u Splitu.

Ministar bi se danas trebao izjasniti i o eventualnom smanjivanju PDV-a u turizmu, za kojeg se spominjalo da bi mogao ići na 13 posto.