Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tri godine istraživanja

Ruši li ovo istraživanje jedno od najstarijih vjerovanja?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spori gubitak težine nije djelotvorniji od brzog, po australskoj studiji koja proturječi uobičajenim savjetima osobama na dijeti.

Istraživači sa sveučilišta u Melbourneu proveli su studiju nad 204 pretilih muškaraca i žena podijeljenih u dvije skupine. Studija je pokazala da oni koji slijede brzinsku dijetu kao i oni koji se drže sporije dijete u konačnici imaju iste izglede da povrate veći dio izgubljene težine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smanjen unos hrane Piton na dijeti: 'Ovo je godine pojela samo četiri koze' Slika nije dostupna Kako mršave Hrvati? Hrvati pola života provedu na dijeti

Prva skupina je slijedila vrlo strogi režim - 450 do 800 kalorija dnevno - tijekom 12 tjedana, dok je druga smanjila svoj energetski unos za 500 kalorija dnevno tijekom 36 tjedana, ističe se u studiji objavljenoj u četvrtak u medicinskom časopisu The Lancet Diabetes and Endocrinology.

Oni koji su nakon dijete izgubili 12,5 posto ili više od svoje težine potom su podvrgnuti režimu za održavanje težine tijekom tri godine.

VIDEO On ima tri godine, 70 kilograma i ne može prestati jesti

Nakon tog pokusa, osobe iz obje skupine dobile su malo više od 70 posto izgubljenih kilograma.

'Naši podaci trebali bi potaknuti komisije koje sastavljaju kliničke preporuke za borbu s debljinom da promijene svoje savjete', kažu istraživači.

Općenito se osobama koje su na dijeti savjetuje da ne gube više od 500 g tjedno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene