Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gdje je granica uživanja u ljetovanju i zdravstvenih rizika koje ono nosi? Odgovor na ovo pitanje najčešće se otkriva tek rujnu kada se liječe posljedice prekomjernog opuštanja i nerijetko nepromišljenosti.


Kad imunitet padne zbog burnih provoda, infekcije su neizbježne. Zdravstveni rizici tijekom ljetovanja višestruko se povećavaju s obzirom na način života, putovanja, boravak na moru, uživanje u suncu i kupanju pa i novim poznanstvima.

Vezani članci Prelazimo na ljetno računanje vremena - 2 Što prelazak na ljetno računanje vremena znači za zdravlje, ekonomiju, ali i za vozače? Crte od sunčanja Neobičan fetiš: Priznaju da će im ove sezone najviše nedostajati crte od sunčanja

Pretjerano sunčanje na prvom je mjestu među zdravstvenim rizicima. U želji za preplanulim tenom, kako bi se iskoristio svaki dan ljetovanja, mnogi zaborave na oprez pa opekline, plikove i ljuštenje kože postaju 'suvenir'. No, koža pamti, a posljedice se vide tek mnogo kasnije.

>> More, ljeto, zabava... na Zrću i dalje odlična atmosfera!

Osim opeklina od sunca, i one koje nanose vlasulje i meduze mogu biti vrlo nezgodne baš kao i premalo sna, neredovita ili pak pretjerana prehrana te konzumacija alkohola. Žene su posebno podložne infekcijama i upalama. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.